Σμπώκος: Θα τα πω στον ανακριτή- Οδηγήθηκε στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ

Συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης οδηγήθηκε στις 12:30 το πρωϊ ενώπιον του εισαγγελέα ο πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου, κ. Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη το απόγευμα στο σπίτι του στην Αθήνα, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική

δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.

Αμέσως μετά τον εισαγγελέα πέρασε την πόρτα του ανακριτή και στη συνέχεια πήρε το δρόμο για τη ΓΑΔΑ.

Νωρίτερα ο κύριος Σμπώκος οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, επειδή σε έρευνα που έγινε σε σπίτι του στην Κηφισιά, εκτός από διάφορα έγγραφα και άλλα είδη που βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και δύο πιστόλια, ένα από τα οποία κατέχει παράνομα, ενώ για το άλλο είχε λήξει η άδεια οπλοφορίας.

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών, κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα, για την οποία έχει εκδοθεί το ένταλμα σύλληψης.

Μετά τις τελευταίες συμπληρωματικές απολογίες, κρίθηκε ως ύποπτος φυγής και για αυτό εκδόθηκε και το ένταλμα σύλληψής του το οποίο αφορά σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο κ. Σμπώκος συνελήφθη «δυνάμει εντάλματος σύλληψης για απολογία, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού κατ” εξακολούθηση και κατ” επάγγελμα».

Πριν από τη σύλληψη είχε πραγματοποιηθεί έρευνα τόσο στο γραφείο του στους Αμπελόκηπους, όσο και στο σπίτι του στην Κηφισιά όπου κατασχέθηκαν αρχεία και έγγραφα.

Την περασμένη Πέμπτη ο κ. Σμπώκος είχε ζητήσει και έλαβε από τον ανακριτή προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή 5 Οκτωβρίου, ωστόσο, δεν αποκλείεται να επισπευσθεί λόγω των εξελίξεων.

Πηγή: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα