Σαραβαλάκια τα περιπολικά της αστυνομίας στη Λάρισα

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας με έγγραφό της προς την ΠΟΑΣΥ επισημαίνει τους κινδύνους που υπάρχουν για τα οχήματα της Α.Δ. Λάρισας

αφού όπως αναφέρει το τελευταίο διάστημα δεν γίνεται σωστός τεχνικός έλεγχος και το μόνο που γίνεται είναι η συμπλήρωση λαδιών κάθε 13.000 – 14.000 χλμ. Και αλλαγή φίλτρων λαδιού κάθε 22.000 – 23.000 χλμ., με ότι μπορεί αυτό να συνεπάγεται τόσο για τα οχήματα όσο και

για την ασφάλεια των αστυνομικών που επιβαίνουν σε αυτά.

Η Ε.Α. Λάρισας τονίζει ακόμη ότι δεν γίνεται κανένας καθαρισμός των οχημάτων ενώ υπογραμμίζει ότι τα συνεργεία αυτοκινήτων που συντηρούσαν τα οχήματα παραμένουν απλήρωτα.

Τέλος χαρακτηρίζει σταγόνα στον ωκεανό την απόκτηση μέσω ΕΣΠΑ ενός του 2013 10 περιπολικών και 2 μοτοσικλετών για όλες τις διευθύνσεις της Θεσσαλίας.

Με αφορμή το έγγραφο της Ε.Α. Λάρισας η ΠΟΑΣΥ με επιστολή της προς τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ ζητά:

• Την εξόφληση των οφειλών προς τα ιδιωτικά συνεργεία με έγκριση της σχετικής δαπάνης από πλευράς της αρμόδιας Υπηρεσίας του Α.Ε.Α.

• Τη μέριμνα από πλευράς της Υπηρεσίας για άμεση διενέργεια των προβλεπομένων μηνιαίων απολυμάνσεων (Π.Δ. 45/2008) στα υπηρεσιακά οχήματα.

• Τον τεχνικό περιοδικό έλεγχο που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 4 του Π.Δ. 45/2008 για τα υπηρεσιακά οχήματα».

Τέλος η ΠΟΑΣΥ επισημαίνει ότι, τα περισσότερα υπηρεσιακά οχήματα σε όλη τη χώρα κινούνται χωρίς την απαραίτητη συντήρηση. Τούτο έχει ως συνέπεια πολλά εξ αυτών να χρειάζονται άμεση ακινητοποίηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών ασφάλειας στους πολίτες, αλλά κυρίως τη σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων σ” αυτά».

www.press-a.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα