Σαμαράς: «Χτίζουμε τη Νέα Ελλάδα» [Βίντεο]

Ο πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το νέο αναπτυξιακό σχέδιο το οποίο θα βγάλει οριστικά την χώρα από την κρίση και θα βάλει – όπως είπε – τέλος στις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

«Τώρα χτίζουμε την Νέα Ελλάδα και πίσω δεν κάνουμε. Δεν επιτρέψουμε σε κανένα να φέρει πίσω την χώρα στην κρίση και τα μνημόνια. Δημιουργούμε νέο αναπτυξιακό

σχέδιο, σύγχρονο και ολοκληρωμένο»

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεδίπλωσε το σχέδιο του για την μεταμνημονιακή εποχή. Δηλαδή το μοντέλο ανάπτυξης για επόμενη επταετία.

«Να βγούμε από την μιζέρια της ψωροκώσταινας. Στόχος δεν είναι να αλλάξουμε να μοιάσουμε σε κάποιους άλλους είναι να κάνουμε τα αυτονόητα να γίνουμε ο εαυτός μας. Να ξεπεράσουμε τους άλλους».


Real.gr ΣΑΜΑΡΑΣ ΟΜΙΛΙΑ από realmedialive

Παράλληλα παρουσίασε τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα φέρει πίσω τα 50 δισ που χάθηκαν την περίοδο της κρίσης δίνοντας συγκεκριμένα και κοστολογημένα στοιχεία από διάφορους τομείς. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι με το αναπτυξιακό πρόγραμμα τα επόμενα επτά χρόνια με τις πιο συντηρητικές προβλέψεις θα υπάρξουν έσοδα 54,5 δις ευρώ και 770.000 θέσεις εργασίας.

«Για κάθε 1 εκ τουρίστες το ΑΕΠ της χώρας ανεβαίνει και 1%. Υπολογίζουμε τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 16,5 εκ τουρίστες και 225 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Στην Γεωργία – κτηνοτροφία και μεταποιήσεις θα έχουμε επενδύσεις ύψους 13,5 δις ευρώ και 315 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας θα υπάρξει ανάπτυξη 2 δισ και 40.000 νέες θέσεις εργασίας».

Όπως ανέφερε ο Α. Σαμαράς το σχέδιο δεν περιλαμβάνει όσες αναπτυξιακές δράσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη όπως η Cosco, ο αγωγός Tap αλλά και οι εταιρείες – κολοσσοι που ετοιμάζονται για έρευνες και εξόρυξη πετρελαίου.

Επίσης εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για αύξηση του κατώτατου μισθού.

«Από εδώ και στο εξής μέρα με την ημέρα η κατάσταση θα γίνεται καλύτερη όλο και περισσότεροι θα βρίσκουν δουλεία όλο και περισσότεροι θα βλέπουν το εισοδήματος να αυξάνεται, οι επιχειρήσεις θα παίρνουν δάνεια από τις τράπεζες και οι φόροι θα μειώνονται. Δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ούτε οριζόντια νέα μέτρα. Μας το ζήτησαν, το αρνηθήκαμε. Πρόσθετα μέτρα δεν πρόκειται να υπάρξουν. Η ανάπτυξη αρχίζει από τώρα.»

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, πέντε είναι οι άμεσες προτεραιότητες του.

• Η μείωση της ανεργίας

• Η μείωση της φορολογίας

• Η μείωση του κόστους στους αγρότες

• Η εξασφάλιση της ρευστότητας

• Προώθηση σημαντικών μεταρρυθμίσεων (πάταξη της γραφειοκρατίας και της φοροδιαφυγής)

Ο πρωθυπουργικός στην αρχή της ομιλίας του έκανε ένα σύντομο απολογισμό του κυβερνητικού έργου αλλά και της θετικής πορείας της ελληνικής οικονομίας «Ελέγξαμε το χρέος, μειώσαμε τους τόκους στο μισό, αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας στο εξωτερικό και αυτό το αναγνωρίζουν και οι αγορές. Βγαίνουμε από την εποχή των μνημονίων. Πριν από δύο χρόνια κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα