Σαμαράς: Αλλάζουμε σελίδα – Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση 1 εκατ. Ελλήνων

«Τα καταφέραμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε πανηγυρικό κλίμα από το υπουργείο Οικονομικών. Το κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ και θα δοθεί για την ενίσχυση ενός εκατομμυρίου Ελλήνων με εισοδηματικά κριτήρια, τόνισε ο Αντ.Σαμαράς, συμπεριλαμβανομένων των ενστόλων. Ειδική μέριμνα θα υπάρξει και για τους άστεγους. Διαβεβαίωσε δε, ότι δεν θα ληφθούν νεά μέτρα γιατί δεν χρειάζονται.

Δίπλα του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας φανερά ανακουφισμένος μίλησε για την ολοκλήρωση της πιο δύσκολης αξιολόγησης μέχρι τώρα, προσθέτοντας ότι εντός της ημέρας θα είναι έτοιμη η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement).

Ενδεικτικό της πίεσης και της έντασης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την ολοκλήρωση της πέμπτης αυτής αξιολόγησης, που διήρκησε έξι μήνες, ήταν ότι ο Γ.Στουρνάρας έσπευσε να ευχαριστήσει ονομαστικά όλους τους συνεργάτες του και βεβαίως τον πρωθυπουργό για τη στήριξη.

Πάνω από 500 εκατ. το κοινωνικό μέριμα

Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία, τόνισε ο πρωθυπουργός, εξαπολύοντας επίθεση σε όσους αμφισβητούν το έργο της κυβέρνησης.

«Οταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας, η κυβέρνηση ενωμένη με σοβαρότητα, πετυχαίνει την αποστολή της να βγάλει τη χώρα από την κρίση και την ύφεση, τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Δεσμευθήκαμε για πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα νωρίτερα από ό,τι προέβλεπε το πρόγραμμα και τα καταφέραμε. Είπαμε ότι θα μοιράσουμε μέρος του για την αποκατάσταση αδικιών και το κάνουμε» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα δοθούν αμέσως σε ένα εκατομμύριο Ελλήνων, με βάση εισοδηματικά κριτήρια» συμπεριλαμβανομένων των ενστόλων με μισθό κάτω των 1.500 ευρώ.

Επίσης ο πρωθυπουργός είπε ότι θα υπάρξει έκτακτη ενίσχυση 20 εκατ. ευρώ για τους άστεγους και την ενίσχυση των υπηρεσιών που τους παρέχονται (στέγαση, τροφή κτλ), ενώ προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει ειδικές δράσεις για την κατηγορια αυτή, που σημειωτέον πληθαίνει ανησυχητικά.

Στο όφελος που θα υπάρξει για τις επιχειρήσεις από 1η Ιουλίου με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών αναφέρθηκε ακόμη ο κ. Σαμαράς, αφού όπως εξήγησε μειώνεται αισθητά το κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα