Προϋπολογισμός 2013: «Ναι» από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επιφυλάξεις από ΔΗΜΑΡ

Από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο Προϋπολογισμός του 2013.

Από την πλευρά της, η Δημοκρατική Αριστερά επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί οριστικά στην Ολομέλεια, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν.

Είναι χαρακτηριστικά εξάλλου όσα είπε η εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ

Ασημίνα Ξηροτύρη στη συζήτηση στην Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για τον Προϋπολογισμό.

Προς το παρόν θα εκφράσουμε την επιφύλαξή μας για τον Προϋπολογισμό του 2013 και θα τοποθετηθούμε οριστικά με την ψήφο μας στην Ολομέλεια. Η θέση της ΔΗΜΑΡ έναντι του προϋπολογισμού θα καθοριστεί τελικά και με πολιτικά κριτήρια. Δηλαδή θα συνυπολογιστούν από τα αρμόδια όργανα του κόμματος αφενός  τα στοιχεία του προϋπολογισμού και αφετέρου η αναγκαιότητα να υπάρχουν προϋποθέσεις.

Εμείς προσήλθαμε σε αυτή τη συνεργασία ως μία δύναμη ευθύνης με προτάσεις και θέσεις για να αλλάξουμε το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής των μνημονιακών  πολιτικών και όχι να το εφαρμόσουμε. Ας μην επιχειρεί λοιπόν το ΠΑΣΟΚ να ταυτίσει την εθνική ευθύνη με την πολιτική γραμμή για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου. Αυτή η γραμμή δεν φάνηκε αποτελεσματική ούτε οικονομικά ούτε πολιτικά. Η στήριξη που δίνουμε στη Κυβέρνηση δεν είναι χωρίς αντίκρισμα!  Εμείς θέλουμε να έχει αντίκρισμα για το λαό, για τους εργαζόμενους, για τους πολλούς και κοινωνικά αδύναμους.

Keywords
Τυχαία Θέματα