Πρόταση Βενιζέλου για κοινή κάθοδο ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στις εκλογές – Απόντες Παπανδρέου, Σημίτης

Με την εναρκτήρια ομιλία του ΠαΣοΚ άρχισαν οι εργασίες του 9ου Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, ο οποίος την αρχή της σημείωσε ότι το ΠαΣοΚ είναι εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας της χώρας ενώ αναφέρθηκε και στα απόντα αλλά «παρόντα» στελέχη του. Από τον ιδρυτή Ανδρέα Παπανδρέου έως τον Γ. Γεννηματά.

Αυτό το συνέδριο είναι το πρώτο συνέδριο της εποχής, δήλωσε ο Ευάγγελος

Βενιζέλος ανοίγοντας τις εργασίες του 9ου συνεδρίου του ΠαΣοΚ. Τόνισε πως δεν πρόκειται για ένα συνέδριο κομματικό, αλλά για εθνικό και πολιτικό γεγονός που απευθύνεται όχι μόνο στους οργανωμένους, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας.

Στην ομιλία του ο κ. Βενιζέλος έκανε νέα πρόταση προς την ΔΗΜΑΡ για την συγκρότηση της «μεγάλης πλειοψηφικής κεντροαριστεράς με κοινή κάθοδο στις εκλογές». Άφησε αιχμές για αυτούς που απουσιάζουν, λέγοντας ότι «ηχηρή είναι η παρουσία όλων σας εδώ» και όχι οι απουσίες, ενώ για αυτούς που κάνουν πλάγια βήματα εξόδου από το ΠΑΣΟΚ είπε ότι κρίνονται από την κοινωνία.

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς. Προτείνουμε συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Με εκπλήσσει που στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ευκολότερη την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ».

Είπε ακόμη πως η πρόσφατη πρότασή του προς την ΔΗΜΑΡ δεν ήταν συγκυριακή. Από αυτή την συμμαχία πάντως απέκλεισε τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και απηύθυνε πρόσκληση στους ψηφοφόρους του.

«Το ΠΑΣΟΚ πιστεύει στη συγκρότηση της μεγάλης κεντροαριστεράς. Προτείνουμε συστράτευση με κοινή κάθοδο στις εκλογές» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και συμπλήρωσε: «Με εκπλήσσει που στη ΔΗΜΑΡ θεωρούν ευκολότερη την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ από τον πολιτικό και αξιακό διάλογο με το ΠΑΣΟΚ».

Θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προτίμησης, ότι σήμερα που αρχίζει το συνέδριο, η κοινωνία, ο λαός, ο πολίτης είναι εδώ παρών, με τις αγωνίες και τις προτεραιότητές του, σε αυτόν απευθυνόμαστε, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί τυπική ολοκλήρωση της διαδικασίας συγκρότησης του ΠΑΣΟΚ που ξεκίνησε στις 18 Μαρτίου 2012, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος και υπογράμμισε: «Αυτός ο χρόνος πέρασε με κομμένη ανάσα λόγω των διπλών εκλογών, διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης και διαπραγματεύσεων με τους εταίρους».

Παρά την ήττα στις εκλογές και παρά την μειωμένη κοινοβουλευτική δύναμη, το ΠΑΣΟΚ άντεξε και εγγυήθηκε τις εξελίξεις και την πολιτική σταθερότητα με μεγάλο κόστος, συνέχισε.

Στην ομιλία του τόνισε ότι το καλοκαίρι του 2011 η τρόικα πρότεινε βελούδινη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε.

«Προτείνουμε τη συγκρότηση της μεγάλης πλειοψηφικής κεντροαριστεράς, τη συμπόρευση για να πετύχουμε πολλαπλάσιο εκλογικό αποτέλεσμα. Προτείνουμε την κοινή κάθοδο στις εκλογές» τόνισε με έφαση στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ.

πηγή: tovima

Keywords
Τυχαία Θέματα