Πρώτα η έρευνα της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή και μετά η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών διαμηνύει ο Σαμαράς

Να ολοκληρωθούν πρώτα οι έρευνες της Δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή θεωρεί απαραίτητο η κυβέρνηση, πριν ζητήσει από τον Κάρολο Παπούλια να προχωρήσει σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που ήδη ζητούν οι Αλέξης Τσίπρας, ο Φώτης Κουβέλης

και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύει πως όσο οι έρευνες για τη «Χρυσή Αυγή» είναι εν εξελίξει και από τη στιγμή που όλοι οι αρχηγοί έχουν συμφωνήσει στην καταδίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης και της βίας, αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται η σύσκεψη των αρχηγών.

Με αυτό το δεδομένο η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν μπορεί να κάνει και πολλά αφού για να προχωρήσει σε σύγκλιση σύσκεψης αρχηγών ο ανώτατος άρχων πρέπει να λάβει αίτημα του πρωθυπουργού, που προφανώς δεν θα υπάρξει. Επιπλέον νομικοί εγείρουν το ερώτημα πως θα υπάρξει σύσκεψη των αρχηγών χωρίς την πρόσκληση της «Χρυσής Αυγής»,που παραμένει νόμιμο κοινοβουλευτικό κόμμα.

Ωστόσο Αλέξης Τσίπρας και Φώτης Κουβέλης αναμένεται να επιμείνουν στη σύσκεψη και έχουν αποφασίσει πως αν δεν πραγματοποιηθεί θα σκληρύνουν τη στάση τους προκειμένου να θέσουν τον πρωθυπουργό προ των ευθυνών του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύσκεψη σημειώνοντας όμως πως για να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει ο κ. Σαμαράς να εγκαταλείψει τη θεωρία των δυο άκρων και να καταδικάσει δηλώσεις συνεργατών του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου.

Επιπλέον ο κ. Τσίπρας θα προτείνει την ψήφιση ενός αντιφασιστικού νόμου, θα ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων και τη διάλυση των θυλάκων της «Χρυσής Αυγής» στην αστυνομία. Αντιπροσωπεία του κόμματος υπό τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφθηκε το Σάββατο τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, παραδέχθηκε ότι δεν ελέγχεται απολύτως η κατάσταση. Τέλος ο κ. Τσίπρας θα επιμείνει πως το Μνημόνιο αποτελεί το έδαφος γιγάντωσης της Χρυσής Αυγής.

Μιάμιση ώρα μετά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης την πύλη του Προεδρικού Μεγάρου θα περάσει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ο οποίος αναμένεται να επιμείνει στη σύγκλιση των αρχηγών ώστε να αποφασιστεί κοινό μέτωπο κατά της Χρυσής Αυγής.

Υπέρ της σύσκεψης τάχθηκε χθες σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπούλια και ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Ο κ. Βενιζέλος που φέρεται να είχε προηγουμένως τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να θέσει υπό την αιγίδα του τις πρωτοβουλίες και δράσεις της κοινωνίας των πολιτών κατά της βίας και του ναζισμού.

Αυτό που παρά τις επι μέρους αντιρρήσεις φαίνεται να ενώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις είναι η ιστορική ρήση του Ηλία Ηλιού «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα» και ο διαρκής έλεγχος κάθε κίνησης του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Πηγή: koolnews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα