Πρεμιέρα αύριο για την επιδότηση κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία

Από σχολεία της Ελευσίνας ξεκινάει αύριο η υλοποίηση του μέτρου της επιδότησης κατανάλωσης γάλακτος σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια όλης της χώρας.

Με την εφαρμογή του μέτρου, δίνεται η ευκαιρία στους έλληνες μαθητές να καταναλώνουν μέσα στα σχολεία γάλα, επιδοτούμενο με περίπου 0,18 ευρώ ανά λίτρο, με χρήματα που προέρχονται εξ’ ολοκλήρου από κοινοτικούς πόρους.

Στόχος της εφαρμογής του κοινοτικού μέτρου είναι η εκπαίδευση

των παιδιών στην κατανάλωση γάλακτος, αλλά και η προώθηση του φρέσκου αγελαδινού παστεριωμένου γάλακτος με έμμεσο στόχο την ενίσχυση του κτηνοτροφικού τομέα.

Στην Ελευσίνα το πρόγραμμα υλοποιείται με την αρωγή της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Συμμαχία για την Ελλάδα», μέλος της οποίας είναι και ελληνική γαλακτοκομική εταιρεία, που αναδείχθηκε ανάδοχος μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας από το δήμο, για την υλοποίηση του προγράμματος.

«Η επιδότηση της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, που για πρώτη φορά θα αξιοποιήσει η χώρα μας, καθώς αποτελούσε τη μόνη χώρα στην Ε.Ε που δεν το εφάρμοζε, υλοποιεί έναν στόχο που το ΥπΑΑΤ έχει θέσει ως προτεραιότητα», δήλωσε με αφορμή την έναρξη του μέτρου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα