Πώς θα μετονομαστεί η Χρυσή Αυγή…εάν τεθεί εκτός νόμου

Σχέδια για την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί ώστε να είναι καλυμένη συνταγματικά αλλά και πολιτικά επεξεργάζονται στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με την πρόταση τους να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συνυπολογίσει και τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις,

όπως αυτή της Καπα Research στο «Βήμα», όπου το 67,5% των ερωτωμένων συμφωνεί με την προοπτική να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Αρωγοί επίσης των απόψεων αυτών έχουν σταθεί κατά καιρούς και άλλοι πολιτικοί όπως ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο βουλευτης της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος οι οποίοι έχουν επισημάνει δημοσίως την ανάγκη να κηρυχθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Από την άλλη, στον αντίποδα εκφράζεται προβληματισμός για το πρακτικό αποτέλεσμα μιας τέτοιας ενέργειας και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι έτσι απλώς θα ενδυναμωθεί ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος και με ένα άλλο όνομα θα μπει στην επόμενη Βουλή με ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό. Και ως παράδειγμα φέρνουν το Ισλαμικό Κόμμα της Τουρκίας που μετά από αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις ήρθε τελικά στην εξουσία με τον πρωθυπουργό Ρεζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από τη δική του πλευρά μάλιστα ο γραμματέας τη Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος έχει προαναγγείλει ότι μόλις κινηθούν οι διαδικασίες κατά της Χρυσής Αυγής θα ιδρυθεί νέο κόμμα. Ο Ηλίας Κασιδιάρης προχώρησε ακόμη περισσότερο λέγοντας ότι το όνομα του νέου κόμματος θα είναι Ελληνική Αυγή.

Αυτό, με δεδομένο ότι ακόμη κι αν το κόμμα τεθεί εκτός νόμου οι βουλευτές του δεν θα χάσουν τις έδρες τους απλώς, σύμφωνα με τους σκεπτικιστές δεν θα φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Ορισμένοι από αυτούς δε αντιπροτείνουν συγκεκριμένες δράσεις πολιτικής και κοινωνικής αποδυνάμωσης της Χρυσής Αυγής και της ιδεολογίας της. Ως μικρό παράδειγμα φέρνουν μάλιστα το γεγονός ότι στη Γαλλία και την Ιταλία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μπλοκαριστεί οι ιστότοποι που έχουν αναφορά στη Χρυσή Αυγή και τη δράση της.

Πηγή: theinsider.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα