Πολυεθνικές δωροδοκούσαν Έλληνες μεσάζοντες σε εικονικές εταιρείες για να προωθούν τα προϊόντα τους

Στοιχεία για τις δωροδοκίες πολυεθνικών εταιρειών στην Ελλάδα, διαβίβασε ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Γιώργος Σούρλας στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται σε πρόστιμα 350 εκατ. δολαρίων τα οποία και επέβαλαν οι δικαστικές αρχές των ΗΠΑ τα τελευταία δύο χρόνια σε πολυεθνικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.

Πρόκειται

για εταιρείες που δωροδοκούσαν προκειμένου να προωθήσουν σε οργανισμούς του Ελληνικού Δημοσίου τα προϊόντα τους, φαρμακευτικά, ορθοπεδικά, ιατρικές συσκευές, αυτοκινητοβιομηχανίας και τηλεπικοινωνίας.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο κ. Σούρλας, κατά την εκδίκαση αυτών των υποθέσεων μεταξύ άλλων αποκαλύφθηκε ότι κατέβαλαν στους Έλληνες μεσάζοντες εκατομμύρια δολάρια σε εικονικές εταιρείες.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις δρούσαν και για λογαριασμό άλλων χωρών όπως των Σκοπίων όπου καταβλήθηκε σε ένα μεσάζοντα το ποσό των έξι εκατομμυρίων δολαρίων για την εξυπηρέτηση οικονομικών υμφερόντων συγκεκριμένης εταιρείας τηλεπικοινωνιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα