«Πόλεμος» για τους ψηφοφόρους της Χ.A [Βίντεο]

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ χαρίζουν καθημερινά ένα δωρεάν εκλογικό «δεκάλεπτο» στη Χρυσή Αυγή με τη σκληρή σύγκρουση που εγκαινίασαν τα τελευταία 24ωρα για τις 108.908 ψήφους του Ηλία Παναγιώταρου στην περιφέρεια Αττικής και τις 35.949 του Ηλία Κασιδιάρη

στο δήμο Αθηναίων.

Η τακτική του «όλα για όλα» από Σαμαρά και Τσίπρα στην τελευταία στροφή πριν από την ευρωκάλπη δημιουργεί επικίνδυνες συνθήκες στο μετεκλογικό τοπίο καθώς η προσεκτική στροφή που έκανε στη ρητορική του ο ΣΥΡΙΖΑ για το τι είναι τελικά αυτοί οι ψηφοφόροι που επιλέγουν τη Χρυσή Αυγή και ποιος θα τους «πάρει πίσω» σε ασφαλή πολιτικά «λιμάνια», οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση των δυο κομμάτων την ώρα που η Χρυσή Αυγή κάθεται στη γωνία και τρίβει τα χέρια της για τη συμπεριφορά των δυο κομμάτων.

«Γαλάζιοι» βουλευτές υπενθύμιζαν χθες ότι κάτι ανάλογο είχε πει και ο Β. Πολύδωρας πριν από τη διαγραφή του από τη ΝΔ προκαλώντας τότε σωρεία αντιδράσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ναζί-Αριστερά μαζί». Η δήλωση ανήκει στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και εκφράστηκε με αφορμή το «φλερτ» που όπως πιστεύουν καλλιεργείται προσεκτικά από τον ΣΥΡΙΖΑ σε τοπικό -και όχι μόνον- επίπεδο με δυνάμεις που προέρχονται ή έχουν καταλήξει στη Χρυσή Αυγή.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν επέλεξε τυχαία χθες την Κρήτη προκειμένου να μιλήσει για «αποκρουστικά φαντάσματα» δείχνοντας προς τη Χρυσή Αυγή – ώρες μετά τη σύγκρουση που είχε ξεκινήσει με την Κουμουνδούρου για το ποιος και πώς θα κερδίσει έστω και ένα ελάχιστο κομμάτι των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής.


Real.gr Σαμαράς Χανιά από realmedialive

Ο Αλέξης Τσίπρας (ΣΚΑΪ) ευθέως μίλησε για ψηφοφόρους που έχουν παραπλανηθεί και εκτίμησε ότι όλοι όσοι ψηφίζουν Χρυσή Αυγή δεν μπορεί στην πλειονότητα τους να θεωρηθούν νεοναζί. Επανέλαβε δε ότι είναι υποχρέωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων να «πάρουν πίσω» αυτούς τους ψηφοφόρους καθώς η γραμμή στην Κουμουνδούρου είναι πλέον σαφής: Έστω και μια ψήφος να φύγει από τη Χρυσή Αυγή αυτό αποτελεί κέρδος για την ίδια τη δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας υπενθύμισε το όνομα του Τ. Μπαλτάκου κατηγορώντας τον Αντώνη Σαμαρά ότι «νομιμοποίησε τη Χρυσή Αυγή βάζοντάς την στο σαλονάκι μας» ενώ από το περιβάλλον του σημείωναν χαρακτηριστικά πως η κυβέρνηση δεν έχει ακόμη τολμήσει να κάνει την προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή που έχει ζητήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση αντέδρασε με πολύ έντονο τρόπο – «έσονται οι δυο εις σάρκαν μιαν» – είπε ο Σίμος Κεδίκογλου – «πάει ακόμα και με το διάβολο, αγκαλιά το φίδι με τη σμέρνα…» – δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου – δείχνοντας ξεκάθαρα τις προθέσεις του Μαξίμου αλλά και της Λ. Συγγρού για τα επόμενα λίγα 24ωρα μέχρι το άνοιγμα της κάλπης την Κυριακή.


Real.gr ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΧΑ από realmedialive

Keywords
Τυχαία Θέματα