Ποιοί δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης

Τον ερχόμενο Ιανουάριο είναι πιθανό να αρχίσει η καταβολη του επιδόματος θέρμανσης στις κατηγορίες πολιτών που το δικαιούνται αντί στις 15 Οκτωβρίου οπότε και θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Κι αυτό γιατί δεν υπάρχουν ακόμη τα σχετικά κονδύλια στον φετινό προϋπολογισμό.

Δείτε εδώ ποιοί το δικαιούνται:

* Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, άνεργοι και άλλοι πολίτες με πολύ χαμηλά εισοδήματα οι οποίοι ζουν σε περιοχές

της χώρας, με πολύ χαμηλή μέση θερμοκρασία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Απρίλιο.

* Πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος στις παραπάνω κατηγορίες θα είναι η διαμονή σε κατοικία με επιφάνεια μικρότερη από κάποιο συγκεκριμένο όριο, το οποίο ενδέχεται να καθοριστεί λίγο πάνω από τα 100 ή τα 150 τ.μ.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί ως πρόσθετη προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος, το εξής: το σύστημα θέρμανσης της κατοικίας να προβλέπει τη χρήση πετρελαίου ή φυσικού αερίου, η τιμή του οποίου εξαρτάται από την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Ακόμη, το επίδομα μελετάται να καταβληθεί εφάπαξ ή σε 2 ή 3 ή 4 μηνιαίες δόσεις, είτε μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, είτε μέσω των φορέων που είναι αρμόδιοι για την καταβολή επιδομάτων ή άλλων εισοδηματικών ενισχύσεων προς τους ευπαθείς οικονομικά πολίτες.

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα