Ποιοι απεργούν σήμερα.

Εργαζόμενοι Δημόσιων Νοσοκομείων Αττικής 11:00 έως 15:00. Σε κινητοποιήσεις προχωρά την Παρασκευή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για τα νοσοκομεία της περιφέρειας και τετράωρη στάση εργασίας (11:00 – 15:00) για τα νοσοκομεία της Αττικής.

Κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού

Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) – ΕΟΠΥΥ, η οποία παράλληλα, αρνείται να προσέλθει στο προγραμματισμένο για σήμερα ραντεβού με τον υπουργό Υγείας, κατηγορώντας τον για αδιαλλαξία.

Συγκεκριμένα, ενώ η Ομοσπονδία είχε προαναγγείλει απεργίες έως και την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, προκήρυξε νέες 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από σήμερα έως και 3 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου, τα πολυϊατρεία του Οργανισμού (πρώην ΙΚΑ) θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας, όπου θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Δάσκαλοι (ΔΟΕ) 11:00 έως 14:00 Θέμα: Κήρυξη 3ωρης στάσης εργασίας για τη συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας

Σε μια περίοδο που δημόσια παιδεία και υγεία δέχονται μια απίστευτη επίθεση από τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση με περικοπές, συγχωνεύσεις, διαθεσιμότητα και το επίπεδο της παρεχόμενης υγειονομικής περίθαλψης συνεχώς υποβαθμίζεται, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζοντας τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στα πλαίσια αυτά το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ενισχύοντας τις στάσεις εργασίας που έχουν ήδη κηρύξει σύλλογοι πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή 29/11/2013 από ώρα 11:00π.μ. έως 2:00 μ.μ. για να διευκολυνθεί η συμμετοχή των συναδέλφων μας από όλη την Ελλάδα στην κινητοποίηση που διοργανώνεται στο Υπουργείο Υγείας.

Διοικητικοί Υπάλληλοι Πανεπιστημίου Αθηνών & Ε.Μ.Π 24ωρη

Συνέχιση της απεργίας τους κατά της διαθεσιμότητας αποφάσισαν τόσο οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου όσο και οι συνάδελφοί τους του ΕΜΠ.

Στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκε 24ωρη απεργία για αύριο Παρασκευή με την κάλυψη του Συλλόγου τους και 48ωρη απεργία τη Δευτέρα και την Τρίτη με την κάλυψη της ομοσπονδίας τους. Τη Δευτέρα θα συνεδριάσουν ξανά για να επανακαθορίσουν τη στάση τους.

Λίγη ώρα αργότερα, απεργίες έως και την Τρίτη αποφάσισαν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του ΕΚΠΑ, ευθυγραμμιζόμενοι με τους συναδέλφους τους ΕΜΠ. Οι υπάλληλοι του Καποδιστριακού θα επανακαθορίσουν τη στάση τους σε νέα συνέλευση την Τρίτη.

Καθηγητές (ΟΛΜΕ) 08:00 έως 11:00. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των ΕΛΜΕ του Λεκανοπεδίου Αττικής σε παρέμβαση κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου των σχολικών συμβούλων για την αξιολόγηση,την Παρασκευή, 29/11 στις 9 π.μ. στο 6ο ΕΠΑΛ Αθήνας .(Νέστου 4, Πλατ. Μαβίλη).

Για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας (από 8 π.μ. έως 11 π.μ.).Ο στόχος της παρέμβασής μας είναι να ενημερώσουμε τους σχολικούς συμβούλους για το ρόλο και το μηχανισμό της αξιολόγησης και να μην υλοποιηθούν τα σεμινάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα