Περιοδικό ρετουσάρισε φωτογραφίες μοντέλου για να μην φαίνονται τα κόκαλα της- Δείτε τις πραγματικές φωτογραφίες

Το σώμα των μοντέλων αν μη τι άλλο είναι συνήθως χάρμα οφθαλμών για τους άνδρες, αντικείμενο ζήλιας για τις γυναίκες. Όταν όμως το σώμα αυτό μπαίνει στη δίνη της ανορεξίας τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Το θέμα της νευρικής ανορεξία και το ρόλο των περιοδικών μόδας απέναντι στη διαταραχή, φέρνει στην επιφάνεια η τελευταία φωτογράφιση της Karlie Kloss για το περιοδικό Numero.

Σε μια από τις πόζες το μοντέλο εμφανίζεται γυμνό από τη μέση και πάνω κρατώντας τα μαλλιά του.

Στην αυθεντική φωτογραφία που τράβηξε ο Greg Kadel, τα κόκαλα του στέρνου διαγράφονται ολοκάθαρα, φέρνοντας στο νου εικόνες που συνδέονται με την νευρική ανορεξία.

Ωστόσο, το περιοδικό αποφάσισε να παρέμβει και με τη βοήθεια της ψηφιακής τεχνολογίας να «εξαφανίσει» τα επίμαχα σημεία και να ρετουσάρει τη φωτογραφία.

Πολλοί επέκριναν την κίνηση αυτή, σημειώνοντας ότι εικόνες που δείχνουν σε ένα τόσο λεπτό μοντέλο τα οστά του να είναι κανονικά, αποτελούν οπισθοδρόμηση και πως η επεξεργασία είναι υπερβολική.

Δεν αποκλείεται βέβαια, οι υπεύθυνοι του περιοδικού να έκριναν πως η δημοσίευση των εικόνων όπως τραβήχτηκαν θα προκαλούσε αντιδράσεις, ανάλογες με αυτές που είχαν σημειωθεί την προηγούμενη χρονιά, όταν εικόνες του μοντέλου παρουσιάστηκαν σε ιστότοπους σαν παραδείγματα για το προανορεξικό στάδιο.

πηγή: tsantiri.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα