Πειθαρχική δίωξη στις εισαγγελείς για τις άδειες στον Ξηρό

Εντολή στον Αντεισαγγελέα Βασίλη Πλιώτα να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη στις δύο εισαγγελείς που συμμετείχαν στο συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού που χορήγησε τις άδειες στον καταδικασμένο για τρομοκρατία Χριστόδουλο Ξηρό, έδωσε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Ο προιστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Ευάγγελος Ζαχαρής στο πόρισμά του που διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργούσε, κατέληξε στη διαπίστωση ότι οι δύο

εισαγγελείς αντιμετωπίζουν πειθαρχικές ευθύνες.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις δύο εισαγγελείς αποδίδεται σφάλμα από βαριά αμέλεια, το οποίο έπληξε σοβαρά το κύρος της Δικαιοσύνης.

Στο πόρισμα, αναφέρεται ακόμη ότι η συνολική στάση του Χριστόδουλου Ξηρού στις φυλακές δεν ήταν ενδεδειγμένη καθώς είχε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, πηγαίνοντας στην πτέρυγά τους, ενώ είχε υποπέσει και σε πειθαρχικά παραπτώματα, μεταξύ των οποίων και στο κάψιμο του κελιού του.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, δεν αξιολογήθηκε σωστά η προσωπικότητα του Χριστόδουλου Ξηρού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει σε καμία περίπτωση μεταμέλεια για τις πράξεις του.

Παράλληλα, ελέγχονται πειθαρχικά συνολικά 17 υπάλληλοι των φυλακών, τόσο για τη χορήγηση αδειών όσο και για τις συνθήκες κράτησης του Χριστόδουλου Ξηρού στη φυλακή.

Keywords
Τυχαία Θέματα