Πατούλης: Απαιτείται Άμεση Δράση για την αξιοποίηση του Ο.Α.Κ.Α

Ευρεία προπαρασκευαστική σύσκεψη με τη συμμετοχή των Γενικών Γραμματέων ΥΠ.Ε.Κ.Α, Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Τουρισμού, εκπροσώπων της Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α , της εταιρίας Lamda Development και στελεχών της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της πόλης υπό το συντονισμό του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.

Παρόντες στη συνάντηση από μέρους της Πολιτείας ήταν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Μάρω Ευαγγελίδου, ο Γενικός Γραμματέας

Παιδείας Αθανάσιος Κυριαζής, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών Νίκος Σταθόπουλος, η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού Αναστάσιος Λιάσκος, όπως επίσης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Ο.Α.Κ.Α Πέτρος Γαλακτόπουλος, και οι εκπρόσωποι της εταιρίας Lamda Development, ο Διευθύνων Σύμβουλος Οδυσσέας Αθανασίου, και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της LAMDA Development για Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία Δημήτρης Ζωντανός.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών (Ο.Α.Κ.Α), με άξονες την ανάδειξή του σε πόλο αναψυχής και πολιτισμού για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου, αλλά και θεματικού τουριστικού πόλου που θα προσελκύει επισκέπτες τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα έγινε μία συνολική εκτίμηση του θέματος με βάση και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η μετακίνηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και Δια βίου Μάθησης σε εγκαταστάσεις του συγκροτήματος του Ο.Α.Κ.Α.

Εξετάστηκαν μία σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με την ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών, που στόχο έχουν πέραν από την ανάδειξη του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου σε τουριστικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς, αυτό να γίνει με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, «πέραν από την ανάδειξη του Ο.Α.Κ.Α, που πρέπει να αποτελεί για την Πολιτεία και για το Δήμο μας στόχο πρώτης προτεραιότητας, πρέπει να φροντίσουμε ώστε η ανάδειξη αυτή και η δημιουργία ενός ακόμη θεματικού υπερτοπικού πόλου να γίνει με όρους φιλικούς προς το περιβάλλον, με τρόπο τέτοιο που θα προσθέτει αξία στην πόλη μας και δεν θα υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

Μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

Η ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης της συγκοινωνιακής σύνδεσης του Ο.Α.Κ.Α με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έτσι ώστε να καταστεί ευκολότερη η προσέγγιση και επισκεψιμότητα από μέρους των επισκεπτών αλλά και των εργαζομένων, χωρίς να επιβαρυνθεί επιπλέον ο κυκλοφοριακός φόρτος.

Η δημιουργία Μουσείου Ολυμπιακών Αγώνων, που θα λειτουργήσει ως πόλος προσέλκυσης τουριστών αλλά και θα αναδείξει την πλούσια ολυμπιακή παράδοση της χώρας που γέννησε τους Αγώνες.

Η δημιουργία θεματικής διαδρομής μέσα στις εγκαταστάσεις

Η εκτέλεση παρεμβάσεων και αναπλάσεων μέσα στο χώρο, που κρίνονται αναγκαίες ώστε να καταστεί πιο φιλικός προς το χρήστη και

Keywords
Τυχαία Θέματα