Παραμονή Πρωτοχρονιάς έκλεισε το «Μακεδονία Παλλάς»!

Απόγευμα παραμονής Πρωτοχρονιάς έκλεισε τελικά απροειδοποίητα το Μακεδονία Παλλάς!

Οι 120 εργαζόμενοι στο γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης βρίσκονται μετέωροι καθώς ούτε η διοίκηση του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που διαχειριζόταν μέχρι πρότινος το ξενοδοχείο, αλλά ούτε και η διοίκηση του ΙΚΑ που είναι ο ιδιοκτήτης του Μακεδονία Παλλάς,

δεν τους παρείχαν την όποια ενημέρωση για το μέλλον τους.

Τα παραπάνω δήλωσαν εργαζόμενοι του Μακεδονία Παλλάς σε συνέντευξη Τύπου που οργάνωσε στο ΕΚΘ και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης- Πιερίας- Χαλκιδικής.

Στη συνέντευξη καταγγέλθηκε η κίνηση του προέδρου του ΕΚΘ Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο οποίος μαζί με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδοχοϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης Μιχάλη Λαζαρίδη στις 28 Δεκεμβρίου καλούσαν τους εργαζόμενους να υπογράψουν δήλωση με την οποία παραιτούνται από την όποια απαίτηση κατα της ΑΞΤΕ (Δασκαλαντωνάκης) για την πληρωμή αποζημίωσης – απόλυσης, αποζημίωσης αδείας του 2013 και αποζημίωσης επιδόματος αδείας 2013.

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι υπέγραψαν τη συγκεκριμένη δήλωση ελπίζοντας ότι θα συνεχιστεί η λειτουργία του ξενοδοχείου και θα εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Στη συνέντευξη εκφράστηκε έντονη κριτική για τη διοίκηση του ΙΚΑ, η οποία καθυστέρησε τις διαδικασίες διεθνούς διαγωνισμού για μακροχρόνια μίσθωση του ξενοδοχείου με αποτέλεσμα να προχωρά σε ένα διαγωνισμό για προσωρινή μίσθωση 1 έτους και το «αστείο» ελάχιστο μίσθωμα των 50.000 ευρώ το μήνα. Επίσης εκφράστηκε η υπόνοια ότι πρόθεση του ΙΚΑ είναι η πώληση αυτού που πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου του Ταμείου.

Από τον πρόεδρο του Συνδικάτου κ. Κυριάκο Τσιαούση, καταγγέλθηκε επίσης η διοίκηση του «Πόρτο Καρράς», η οποία παραμονές Πρωτοχρονιάς απέλυσε 58 εργαζομένους, σε ξενοδοχείο και καζίνο, μεταξύ των οποίων εκλεγμένους συνδικαλιστές και εγκύους. Οι απολύσεις από το καλοκαίρι έχουν συνολικά φτάσει περίπου τις 130 ενώ υπάρχουν οφειλές δεδουλευμένων από το περασμένο καλοκαίρι.

Πηγή: parousiazw.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα