Παπακωνσταντίνου: Δεν μπορεί να τα φορτώσουν σε μένα, δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ

«Δεν μπορεί να τα φορτώσουν σε μένα, δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ» απαντά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στον κυκλώνα της λίστας Λαγκάρντ.

Σε μια εκ βαθέων συζήτηση του πρώην υπουργού Οικονομικών με τον δημοσιογράφο Νίκο Φελέκη, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου

παραδέχεται ότι γνωρίζει πως λειτουργεί σ’ αυτές τις περιπτώσεις η «κρεατομηχανή» προκειμένου να διαφυλαχθεί ένα υπέρτερο συμφέρον, όπως είναι η διαφύλαξη της κυβερνητικής συνοχής.

«Δεν θέλω να πέσει η κυβέρνηση», απαντά ξεκάθαρα, για να συμπληρώσει βέβαια ότι δεν μπορεί να τα φορτώνουν όλα σε αυτόν. «Δεν μπορώ να την πληρώσω εγώ» λέει χαρακτηριστικά.

Βέβαια, δεν είναι εύκολο, ακόμη κι αν το θεωρεί άδικο, να μην παραπεμφθεί, κάτι που κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο κ. Παπακωνσταντίνου έδειξε να το έχει συνειδητοποιήσει. Το ενδεχόμενο να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου είτε σε ποινικό είτε σε Ειδικό Δικαστήριο το αντιλαμβάνεται, ενώ δεδομένο θεωρείται ότι, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, θα αναγκαστεί να πει σε ποιόν συνεργάτη του έδωσε το CD για να το μεταγράψει σε στικάκι. Φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να συνεχίζει να αρνείται να αποκαλύψει το όνομά του, όταν μάλιστα το πρόσωπο στο οποίο εμπιστεύθηκε το CD δεν φταίει σε τίποτε και δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να εκτελέσει την εντολή που του έδωσε ο ίδιος.

Πηγή: matrix24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα