Παναγιωτόπουλος: Δεν είμαστε Υπουργείο Πολέμου, είμαστε Υπουργείο Ειρήνης

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε σήμερα, με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Ηλιάδη, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Κύπρο.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος μετά την επίσημη υποδοχή και την απόδοση τιμών από τμήμα της Εθνικής Φρουράς είχε κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ηλιάδη.

Αμέσως

μετά οι δυο Υπουργοί προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Υπουργός Άμυνας της Κύπρου κ. Δημήτρης Ηλιάδης καλωσορίζοντας τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας δήλωσε τα εξής:

Είναι με εγκάρδια αισθήματα αλλά και με ευγνωμοσύνη που υποδεχόμαστε στην Κύπρο τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο. Το γεγονός ότι η πρώτη έξοδος του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας εκτός ελλαδικών συνόρων γίνεται με επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο δίνει το ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντοτε ο μόνιμος, σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οι σχέσεις και η συνεργασία  των δύο Κυβερνήσεων είναι άψογη σε όλους τους τομείς. Στον τομέα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων Άμυνας η συνεργασία είναι εξαίρετη και καθημερινή και ο συντονισμός απόλυτος, παραγωγικός και  αποτελεσματικός. Κοινός μας στόχος είναι η διασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ομαλότητας στις χώρες μας και στην περιοχή.

Μέσα στις συνθήκες που διανύει η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, η Ελλάδα και η Κύπρος επιδιώκουμε και αναδεικνύονται σε παράγοντες σταθερότητας και ομαλότητας, σε παράγοντες που λειτουργούν και συμπεριφέρονται πάντοτε και σε όλα τα θέματα στη βάση του διεθνούς δικαίου.

Αυτό είναι το μήνυμα, ότι ενώνουμε δυνάμεις για να διασφαλίσουμε την κρατική και την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία, ότι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και ότι επιδιώκουμε μέσα από την ελευθερία μας να διαμορφώσουμε συνθήκες ανάπτυξης, ειρήνης και προόδου για τους λαούς μας και τους λαούς της περιοχής.

Με αυτά τα αισθήματα καλωσορίζω ξανά τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και τους συνεργάτες του και επαναλαμβάνουμε την ταύτιση των απόψεων, την αποφασιστικότητα μας και την κοινή μας πορεία για το μέλλον.

Στη συνέχεια ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον καλό μου φίλο κ. Δημήτρη Ηλιάδη, για την υποδοχή που μας επιφύλαξε εδώ, στους συνεργάτες μου και σε μένα, για το ζεστό φιλικό τρόπο της συνεργασίας και για τον αποδοτικό και παραγωγικό χαρακτήρα των συνομιλιών που είχαμε και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε καθ’ όλη τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης μου στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Όπως είπα και χθες μετά τη συνάντηση μου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, βρίσκομαι στο νησί, σε ένα επίσημο ταξίδι που αποτελεί την αφετηρία μιας σειράς επισήμων επισκέψεων που θα κάνω στο εξωτερικό ως νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δ

Keywords
Τυχαία Θέματα