Πάγκαλος: Τζάμπα μάγκες σαν το Κασιδιάρη έχω συναντήσει πολλούς στη ζωή μου

O πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM 99,5 αναφέρθηκε στο  Eurogroup, το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Χρυσή Αυγή και τις κινητοποιήσεις των

δικαστικών και των φαρμακοποιών.

Ήρθε η στιγμή που πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι κάθε χρόνος θα είναι χειρότερος από τον προηγούμενο για κάποια περίοδο και μετά, για μακρύ χρονικό διάστημα, δεν θα υπάρχει βελτίωση. Μέχρι το φοβερό ορόσημο 2020 που μας έκανε να μισήσουμε την κυρία Λανγκάρντ, το οποίο θα καταστήσει ίσως το ελληνικό χρέος βιώσιμο, μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει περίπτωση ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Γίνομαι μισητός σε πάρα πολύ κόσμο, όμως χαίρομαι, καθώς δεν έχω ανάγκη από αυτό τον κόσμο και την ψήφο του. Ίσως, όμως, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να ξέρουν την αλήθεια, μιας και οι περισσότεροι ζουν σε έναν κόσμο αναξιοπρεπούς σχέσης μαζί της.

Είμαι σίγουρος πως σήμερα το πρωί πολλοί από αυτούς που ουρλιάζανε «κάτω οι μεν», «κάτω οι δε», «έξω από εδώ», «έξω από εκεί» και ψηφίζουν εξτρεμιστικά κόμματα είτε της Δεξιάς είτε της Αριστεράς έβγαλαν ένα θρασύδειλο «ουφ» ανακούφισης. Αν πραγματικά αυτά τα 5 δις που αναφέρονται δοθούν σε διάφορους που το κράτος τους τα χρωστάει, αυτοί θα τα δώσουν.

* Κλείνει οριστικά το θέμα «η Ελλάδα φεύγει από το ευρώ» και την πατάνε όλοι όσοι σπεκουλάρανε στην υπόθεση αυτή, μερικοί από τους οποίους ίσως είναι και αυτοί που σας είπα οι οποίοι φωνάζανε στις πλατείες «έξω η Γερμανία» κι όταν πέθανε ο μπαμπάς τους, πουλήσανε το οικόπεδο και βγάλανε τα λεφτά στην Ελβετία.

Ο απώτερος στόχος τους είναι να κερδοσκοπήσουν εις βάρος της Ελλάδας και αυτό το πράγμα είχε μεγάλες πιθανότητες κάποια εποχή. Τελευταία οι πιθανότητες είχαν πέσει κάτω του 50% και τώρα εξαφανίστηκαν. Αυτό είναι το σχόλιο του παγκόσμιου Τύπου, όλων όσων συζήτησαν χθες για την υπόθεσή μας και της κυβέρνησης.

* Δεν ξέρω πόσα πτώματα μπορούν να ρίξουν στο δρόμο μιας ομαλής και υγιούς εξέλιξης που θα έχει την πλειοψηφία της Βουλής, αλλά μια νεκροφιλία υπάρχει. Εκφραστής της ο κ. Κασιδιάρης, αλλά τους τζάμπα μάγκες τους έχω συναντήσει κατά χιλιάδες κατά περιόδους της ζωής μου. Αλλά δεν θα έλεγα ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά τέτοιου είδους δηλώσεις.

* Εκτιμώ και σέβομαι τους ανθρώπους που είναι εχθροί του καπιταλισμού. Το ΚΚΕ είναι μια τέτοια περίπτωση. Είναι εχθροί του καπιταλισμού, εχθροί του οικονομικού, κοινωνικού και πολιτικού μας συστήματος, δεν θέλουν κοινοβουλευτική δημοκρατία, δεν θέλουν ελεύθερη οικονομία. Αυτό είναι μια άποψη.

Τώρα, αυτοί που λένε, είμαστε για μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ, αλλά περιμένουν να με χαρά να μας πετάξουν έξω από το ευρώ: πώς μπορείς να είσαι και με την καταστροφή και με την Ευρώπη; Αυτό το χαρακτηρίζω «κοκτέιλ» απόψεων που δεν είναι άξιο κανενός σεβασμού και οι άνθρωποι που το υποστηρίζουν είναι τυχάρπαστοι, τυχοδιώκτες πολιτικοί. Είναι λαϊκιστές στο έπακρο και η παρουσία και επιρροή τους στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι πρόβλημα. Είναι πολιτιστικό και ιστορικό πρόβλημα. Κάποτε, η ιστορ

Keywords
Τυχαία Θέματα