Πάγκαλος: Κι εγώ άντρας είμαι και πίνω μπύρες…αλλά όχι 500 μπουκάλες!

Συνέντευξη στον ΒΗΜΑ FM παραχώρησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος και μεταξύ των άλλων μίλησε και για την χθεσινοβραδυνή εμβάνιση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην εκπομπή της Έλλης Στάη.

Διαβάστε τι είπε:

Για την τηλεοπτική συνέντευξη του κ. Παπακωνσταντίνου

Δεν νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε τους δικαστές. Ο κ. Παπακωνσταντίνου καλώς εμφανίστηκε, καθώς υφίσταται

μια μεγάλη πίεση της κοινής γνώμης και των ΜΜΕ. Αντιλαμβάνομαι την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τους δικαστές και η κυρία Στάη χθες άσκησε δικαστικά καθήκοντα και εξέτασε τον κ. Παπακωνσταντίνου για πραγματικά γεγονότα, τα οποία θα κρίνει το δικαστήριο. Ως ακροατής, μπορώ να πω ότι δεν καταλαβαίνω – όπως δεν μπορούσα από την αρχή – αυτού του είδους το χειρισμό και την ενδεχόμενη εξέλιξη (γιατί μπορεί και να μην υπάρχουν στοιχεία) στο ζήτημα της φοροδιαφυγής. Έχω πει και άλλη φορά ότι ήρθε εξ ουρανού βοήθεια, διότι δεν περίμενε κανείς την κυρία Λαγκάρντ να μας στείλει τη λίστα, και έπρεπε να την κατοχυρώσει κάνοντας τρία-τέσσερα αντίγραφα CD για να μην αλλοιώνονται και να τα βάλει σε σημεία που θα ήξερε ότι μπορεί να τα ψάξει και μετά να κινητοποιήσει όλες τις διαδικασίες. Δηλαδή τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ώστε οι εξουσίες συντεταγμένα να αντιμετωπίσουν όπως μπορούσαν αυτό το ζήτημα. Βασικός κανόνας δικαίου είναι ότι η δικαστική εξουσία δεν μπορούσε να εξετάσει ένα αντικείμενο υποκλοπής, αλλά η εκτελεστική εξουσία που δεν είναι ανάγκη να λειτουργεί με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις – και το κάνει – έχει και την έννοια του συμβιβασμού, όπως στις ΗΠΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το δικαστήριο και η διάρκεια που έχουν κάποιες υποθέσεις. Μπορούσε να φωνάξει κάποιους που χρωστάνε φόρους το κράτος, να τους πει «δώσε δυο-τρία εκατομμύρια» και να τελειώνεις.

Για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που περιλαμβάνει τη διερεύνηση τυχόν ευθυνών και του κ. Βενιζέλου

Όποιος αναζητεί ποινική ευθύνη πέραν του κ. Παπακωνσταντίνου και των χειρισμών που ενδεχομένως έχει ή δεν έχει κάνει, είναι κακοήθης. Δεν μπορεί επιτέλους η συκοφαντία και η βιαιότητα στην πολιτική μας ζωή να ξεφεύγει αβρόχοις ποσί.

Είναι μια αναιδέστατη και ηλίθια αιτίαση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αποδεικνύει πόσο εγκληματική συμμορία είναι. Διότι λέει κάτι οφθαλμοφανώς τερατώδες. Ο Βενιζέλος δέχεται από τον Διώτη τη λίστα. Τι να την κάνει; Να τη γυρίσει πίσω στον Διώτη; Να την κάνει τι ως προϊόν υποκλοπής; Είναι ποινικό αδίκημα αν την αποκαλύψει (ο Βενιζέλος). Μπορούμε να πούμε ίσως ότι δεν είναι γρήγορος αρκετά – αν και για τον κ. Βενιζέλο είναι δύσκολο να το πει κάποιος, διότι επιπόλαια ορισμένες φορές λειτουργεί με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Η ευθύνη του είναι καθαρά πολιτική: ότι δεν διαχώρισε τη νομική διάσταση που έδωσε ο κ. Διώτης – ότι είναι προϊόν υποκλοπής και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί – από την πρακτική διάσταση και να του πει του κ. Διώτη όχι ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, αλλά ως άνθρωπος της πιάτσας πως «κοίτα να δεις, πάρε τους 20-40 από τη λίστα και έχεις 10 μέρες να διορθώσεις την κατάσταση. Διαφορετικά θα γίνει έρευνα από το ΣΔΟΕ».

Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση και τις κατηγορίες που αποδίδουν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Αυτό το λένε, διότι εκείνοι θα ενεργούσαν έτσι, ως συμμορία κακοποιών. Και αυτό έχει αποδειχθεί, διότι είναι άνθρωποι που λένε «έχω κι εγώ 500 μπουκάλια μπίρας, γιατί πίνουμε πολλές μπίρες στο σπίτι». Ο κ. Κουράκης το είπε. Καθηγητής Πανεπιστημίου – αυτού του αθλίου πανεπιστημίου, του ΑΠΘ. Αυτά θέλουν να τα πιστέψουμε; Κι εγώ στο σπίτι μου είμαι όπως ο κ. Κουράκης άνδρας, θέλω να πιστεύω, και έρχονται φίλοι μου και πίνουμε μπίρες. Αλλά όχι 500 μπουκάλες…

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Και μη μείνουμε στη «Βίλα Αμαλίας». Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Συνασπισμός είναι υπέρ του να μπει η Αστυνομία στο χημικό τμήμα του ΕΜΠ; Τα στελέχη του είναι εκεί και ετοιμάζουν τα ρόπαλα και τις βόμβες και τα κοκτέιλ, για να βγουν και να κάψουν την Αθήνα. Τα στελέχη τους έχουν παράνομο ραδιοφωνικό σταθμό, παρανομούν συνέχεια στα πανεπιστήμια, δέρνοντας καθηγητές και φοιτητές και τρομοκρατώντας τους και ασκούν τρομοκρατία και τραμπουκισμούς σε όλη τη χώρα. Και έρχονται τώρα να μας πουν τι έκανε ή δεν έκανε παράνομα ο Βενιζέλος! Είμαι σίγουρος ότι αν το έκανε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι που θα έλεγε σήμερα ότι παραβιάζει το Σύνταγμα και τους νόμους, όταν φωνάζουν παντού για τις κάμερες, λέει, που παρακολουθούν τους πολίτες που μπορεί να έχουν μια μικρή παράνομη, εκτός γάμου ερωτική περιπέτεια και όταν δέρνουν τον κ. Στρατούλη – πώς το λένε αυτόν τον ελαφρώς φαιδρό τύπο; – οι κάμερες έπρεπε να έχουν βγάλει (υλικό). Τι θέλουν επιτέλους; Να διαλύσουν το κράτος, την κοινωνία και τη Δικαιοσύνη, για να μπορέσουν μετά να ικανοποιήσουν τα τρομερά προσωπικά τους κόμπλεξ, αυτοί οι αποτυχημένοι μικροαστοί.

Βλέπετε καμία ομόφωνη ή κοινή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ; Εδώ δεν μπορούν να συμφωνήσουν με ποιον τρόπο θα καταλάβουν την εξουσία. Υπάρχει μια ομάδα στελεχών γύρω από τον Τσίπρα που θέλει να το κάνει κοινοβουλευτικά, αλλά δεν τους βγαίνει με ποσοστά και αριθμούς. Αλλά υπάρχει και μια μειοψηφία που θεωρεί ότι μπορεί να καταληφθεί διά των όπλων, των κοκτέιλ μολότοφ και της διάλυσης της κοινωνίας, της αποσύνθεσης των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων και τελικά την επαναστατική διαδικασία.

Για το αν έχει ψηφίσει ποτέ εκτός κομματικής γραμμής σε ψηφοφορία στη Βουλή

Όχι. Πιστεύω ότι όλες οι ψηφοφορίες στη Βουλή πρέπει να είναι φανερές, εκτός από αυτές που αφορούν άτομα. Στην ψηφοφορία για την άρση ασυλίας, για παράδειγμα, ψηφίζουμε με φακέλους που έχουν το όνομά μας. Πρόκειται για μια γελοία διαδικασία, την οποία δεν ξέρω ποιος έχει εφεύρει. Σαλαμούρα…

Όταν είσαι στη Βουλή, δεν είσαι μόνο για να σε ελέγχει το κόμμα, αλλά και ο πολίτης. Και σε θέματα ουσίας, ο πολίτης οφείλει να ξέρει τι ψήφισες και γιατί. Μπορεί να κάνεις κάτι πολύ χειρότερο: να λες ότι κάνεις ό,τι λέει το κόμμα και μετά να πας και να κάνεις το αντίθετο. Αλλά σε θέματα προσώπων, επειδή κανείς μπορεί να παρασυρθεί από τη φιλία ή την αντιπάθεια που έχει για κάποιον, εκεί πρέπει να ψηφίζει μυστικά.

Για το αν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις στην ψηφοφορία για την Προανακριτική

Δεν το ξέρω και δεν μπορώ να σας το πω. Δεν είμαι στη Βουλή. Αλλά νομίζω ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση και όχι με κομματική ψηφοφορία, διότι δεν εννοείται σ’ αυτές τις ψηφοφορίες.

Μου ζητάτε να κάνω ένα ψυχολογικό άλμα και να γίνω όχι απλώς βουλευτής, αλλά νεοδημοκράτης. Πιστεύω ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών πρέπει να αντιμετωπίσει το ζήτημα με γνώμονα να δοθεί στον πολίτη η αίσθηση ότι δικαιοσύνη υπάρχει για όλους και δεν μπορεί κανείς να ξεφύγει από τη δικαστική κρίση – αυτό αφορά τον κ. Παπακωνσταντίνου. Και βεβαίως πρέπει να στηριχθεί και η κυβέρνηση και αυτό αφορά τα κόμματα και τις διαδικασίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα