Πάγκαλος: «Η δράση της Χρυσής Αυγής μαρτυρά την ανατροπή του πολιτεύματος»

Ο πρώην Υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στη λειτουργία της δικαιοσυνης επέρριψε την βασική ευθύνη για την καθυστέρηση εξάρθρωσης της Χ.Α. ο πρώην υπουργός δηλώνει: «Εδώ και πάρα πολύ καιρό η δράση της Χρυσής Αυγής

είχε όλα τα στοιχεία που μαρτυρούσαν ένοπλη ανατροπή του πολιτεύματος. Μιλάμε για εσχάτη προδοσία και αυτό το πράγμα θα έπρεπε να το είχε επισημάνει η δικαιοσύνη αλλά καθυστέρησε. Το συγκρότημα της Χρυσής Αυγής εδώ και ένα – ενάμιση χρόνο είχε εμφανίσει όλα τα στοιχεία που έκαναν δυνατή την εφαρμογή των άρθρων 134 και 135 του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην προπαρασκευή ένοπλης ανατροπής του πολιτεύματος»

Επιπλέον ο κ. Πάγκαλος υποστήριξε ότι η δικαιοσύνη ολιγώρησε, είτε για γραφειοκρατικούς λόγους είτε λόγω ανεπάρκειας, ωστόσο εξέφρασε την ικανοποίησή του που αυτήν τη στιγμή εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δίνει αυτή την κατεύθυνση.

«Πρέπει να δικαστούν για συνομωσία και ανατροπή του πολιτεύματος», είπε αναφερόμενος στους κατηγορούμενους της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής και πρόσθεσε πως δεν κατανοεί «την ευαισθησία ορισμένων ότι δεν πρέπει να εφαρμοστεί το άρθρο 134».

Ο κ. Πάγκαλος επισήμανε ότι «ο φόνος αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε» και υπογράμμισε ότι εκτός από τη βιαιοπραγία και το ξύλο, πρέπει να σταματήσει και η βία στην πολιτική ζωή, υπό την έννοια της «άρνησης της συζήτησης με τον άλλο», κάτι που όπως είπε, κάνουν και άλλα κόμματα πέραν της Χρυσής Αυγής.

Εκτίμησε παράλληλα ότι υπάρχει πιθανότητα η Χρυσή Αυγή να μην μπει στην επόμενη Βουλή, σημειώνοντας «οι ψήφοι θα πάνε σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα είναι κατά μέτωπον η σύγκρουση».

Παράλληλα άφησε αιχμές και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Στο μεν ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε ευθύνες για αντιπολιτευτικές τακτικές οι οποίες ξεπερνούν τα εσκαμμένα, ενώ για το ΚΚΕ είπε ότι δεν αποδέχεται την αστική Δημοκρατία και επιθυμεί τη δικτατορία του προλεταριάτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα