Ουκρανία: Mάχες με νεκρούς στη Μαριούπολη [Eικόνες-Bίντεο]

Πολύ κοντά σε εμφύλιο πόλεμο βρίσκεται η Ουκρανία, καθώς αυτονομιστές και φιλοκυβερνητικοί δεν δείχνουν καμία διάθεση να υποχωρήσουν, ενώ σήμερα σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Μαριούπολη με συγκρούσεις που άφησαν πίσω πολλούς νεκρούς.

Πληροφορίες από ρωσικά και ουκρανικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για βίαια επεισόδια και ανταλλαγή πυρών, από τα οποία έπεσαν νεκροί τουλάχιστον οκτώ φιλορώσοι, ενώ αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών.

Τα επεισόδια ξέσπασαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της «Ημέρας Νίκης» επί των Ναζί, όταν περισσότεροι από

1.000 πολίτες κατευθύνθηκαν προς το τοπικό υπουργείο Εσωτερικών, για να εμποδίσουν ομάδα ενόπλων Ουκρανών να καταλάβει το κτίριο, το οποίο από χθες βρίσκεται υπό τον έλεγχο αυτονομιστών.

Οι άνδρες άνοιξαν πυρ κατά των πολιτών με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος στο κέντρο της πόλης.

Σε φωτογραφίες και βίντεο φαίνονται εικόνες από θύματα της επίθεσης, αλλά και τεθωρακισμένα τα οποία κινούνται μέσα στους δρόμους της πόλης.

Η Μαριούπολη βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας και τον τελευταίο καιρό επικρατεί και εκεί αναβρασμός, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων είναι ρωσόφωνοι.

.

Στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας έφτασε την Παρασκευή ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν με σκοπό να παρευρεθεί σε εκδηλώσεις για την Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης κατά της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 στην Ευρώπη.

Αν και ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ και η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησαν τον Ρώσο πρόεδρο να μην επισκεφθεί τη χερσόνησο βορείως της Μαύρης Θάλασσας, ωστόσο, ο Πούτιν δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφτεί για πρώτη φορά την περιοχή, μετά την ένταξή της στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα