Όταν ακούτε «δωρεάν» έλεγχος στο αυτοκίνητό σας,μην ξεγελιέστε…απλά χαμογελάστε.

Του Πέρη Χαλάτση

Όταν ακούμε από εταιρίες αυτοκινήτων να διαλαλούν στους πελάτες τους ότι κάνουν τιμές καταπληκτικές στα ανταλλακτικά και δωρεάν έλεγχο, γελάμε. Και γελάμε πολύ…

Και καλό είναι να μην πέφτετε στις παγίδες των λέξεων.

Λέει για παράδειγμα η Nissan ότι « Στη διαρκή προσπάθειά της να είναι πραγματικά δίπλα στον πελάτη και να βελτιώνει συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα του After Sales, δημιούργησε το νέο πρόγραμμα ALL CLEAR SERVICE. Πρόκειται για Πρόγραμμα Εγγυημένης Τιμής, που προσφέρει

σταθερές και μειωμένες Τιμές Service σε όλα τα μοντέλα Nissan, τόσο για τα ανταλλακτικά όσο και για την εργασία».

Δηλαδή τι γινόταν μέχρι σήμερα. Δεν παρείχε σωστές υπηρεσίες; Δεν ήταν Clear το Service;

Όταν λέει ότι «προσφέρει σταθερές και μειωμένες Τιμές» τι εννοεί. Ότι μέχρι σήμερα οι τιμές κυμαίνονταν ανάλογα τον πελάτη;

Λέει η Nissan ότι παρέχει και επιπλέον ΔΩΡΕΑΝ έλεγχο σε :

.Δίσκους – Τακάκια Φρένων,

.Στάθμη Υγρών Φρένων, Αντιψυκτικού και Υγρών Υδραυλικού,

.Χειρόφρενο,

.Εξάτμιση,

.Λεπίδες Υαλοκαθαριστήρων,

.Ελαστικά,

.Φώτα – Λαμπτήρες.

Δηλαδή όταν πάς το αυτοκίνητό σου για σέρβις ο μηχανικός δεν βλέπει αν χρειάζεσαι δίσκους και τακάκια; Δεν βλέπει αν η εξάτμιση είναι χαλασμένη; Η για να σηκώσει τους υαλοκαθαριστήρες και να δει αν είναι φθαρμένες οι λαστιχένιες λεπίδες θα σου βγάλει κοστολόγιο για το «κοίταγμα».

Ρωτήσαμε λοιπόν έναν μηχανικό πόση ώρα θα χρειασθεί για να δει τα παραπάνω που η Nissan προσφέρει …δωρεάν και προτρέπει τους κατόχους τους αυτοκινήτων της γιαπωνέζικης φίρμας, να κάνουν το ALL CLEAR SERVICE (ισχύει μέχρι και την 30η Σεπτεμβρίου 2014) .

Να σας πως την απάντηση;

« Θέλεις δύο λεπτά μάξιμουμ. Όποιος χρειασθεί πάνω από δύο λεπτά ας αλλάξει επάγγελμα . Δεν είναι μηχανικός»

Φυσικά δεν θέλουμε να φαντασθείτε ότι έχουμε κάτι εναντίον της Nissan. Γιατί και άλλες εταιρίες το κάνουν αυτό.

Χρησιμοποιούν τη λέξη δωρεάν και παγιδεύουν τον κόσμο. Τίποτα δεν είναι δωρεάν κύριοι. Όταν κάνεις έλεγχο δεν πληρώνεις τον έλεγχο. Πληρώνεις τα ανταλλακτικά και τις εργατοώρες που χρειάζεται η επισκευή.

Μου θυμίζει πως το κράτος κοροϊδεύει τους γιατρούς με αυτά που τους δίνει για κάθε επίσκεψη και πως οι γιατροί κοροϊδεύουν το κράτος.

Γιατί όταν το κράτος δίνει 10 ευρώ στο καρδιολόγο τότε σίγουρα υποτιμά την ιατρική και τη δουλειά που κάνει ο καρδιολόγος. Γιατί αν ο καρδιολόγος δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και ο ασθενής φύγει με την ψευδαίσθηση ότι είναι καλά και μετά πεθάνει, οι συγγενείς δεν θα κυνηγούν το κράτος αλλά το γιατρό.

Οι γιατροί για να κερδίσουν αυτό που τους στερεί το κράτος – με το πρόσχημα ότι θέλουν να σιγουρευτούν για το ασθενή τους- κάνουν πάντα ένα καρδιογράφημα και συμψηφίζουν έτσι την αμοιβή της επίσκεψης.

Ο κόσμος που έχει κάποιο πρόβλημα τρέχει στο γιατρό. Όμως λόγω της οικονομικής ασφυξίας που έχει πάθει από τους αλλεπάλληλους φόρους ξεχνάει να τρέξει στον άλλον γιατρό του αυτοκίνητου του.

Γιατί και το αυτοκίνητο χρειάζεται τον γιατρό του. Αν δεν έχει καλά φρένα η δεν έχει αναρτήσεις δεν θα «σταματήσει» όταν χρειασθεί.

Δυστυχώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκτητών αυτοκινήτων ψάχνει φθηνές λύσεις. Λύσεις που ίσως είναι λανθασμένες.

Καλό θα είναι οι αντιπροσωπείες να κάνουν καλύτερες τιμές στα ανταλλακτικά η στην εργασία τους και να μην χρησιμοποιούν τη λέξη ΔΩΡΕΑΝ.

Λέει μια εταιρία: Σέρβις με 69 ευρώ. Και όταν βάλεις το αυτοκίνητό σου για σέρβις ψάχνεις να βρεις χρήματα για να πληρώσει άλλα 100.

Το τι κάνουν πάντως οι εταιρίες για να προσελκύσουν πελάτες δεν λέγεται. Η Nissan σε όσους ιδιοκτήτες πηγαίνουν για να κάνουν το ALL CLEAR SERVICE μπαίνουν στην κλήρωση για να κερδίσουν δύο συστήματα Πολυμέσων της CLARION, με πλοήγηση και τρία σετ ελαστικών της YOKOHAMA.

Για να θυμηθούμε και τη Ford που έδινε αρνιά το Πάσχα σε όποιον πήγαινε να κάνει σέρβις στο αυτοκίνητο του.

Ας μην μας λένε λοιπόν οι εταιρίες -γενικά μιλάμε- ότι τα ανταλλακτικά τους είναι γνήσια. Γιατί μας προβληματίζουν σοβαρά. Αλίμονο αν μια αντιπροσωπεία πουλάει «μαϊμού» ανταλλακτικά.

Κάποιοι σίγουρα θα δυσανασχετήσουν με αυτό το άρθρο μας. Και καλά θα κάνουν. Γιατί οι καταγγελίες που έχουμε είναι πολλές.

Πηγή:now24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα