Ως το Πάσχα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί του Μετρό

Ως το Πάσχα αναμένεται να δοθούν στην κυκλοφορία οι 17 νέοι συρμοί, τρίτης γενιάς, της Αττικό Μετρό, κατασκευής της κοινοπραξίας Ηanwa – Rotem, σύμφωνα με στελέχη της ΣΤΑΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, τα νέα τρένα θα έχουν κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που θα λειτουργεί μόνο στο εξωτερικό των συρμών και -προς στιγμήν- όχι μέσα στα βαγόνια.

Και αυτό διότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απέρριψε σχετικό αίτημα της ΣΤΑΣΥ, η οποία επανέρχεται με νέο αίτημα προς την ανεξάρτητη αρχή.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αττικό Μετρό έχει παραδώσει στη ΣΤΑΣΥ πέντε πλήρως ελεγμένους και έτοιμους προς χρήση συρμούς. Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα δίδεται ένας ανά εβδομάδα από τους υπόλοιπους 12.

Μεταξύ άλλων, οι νέοι συρμοί έχουν δύο μονάδες κλιματισμού στο διαμέρισμα των επιβατών σε κάθε βαγόνι και μία στην καμπίνα του οδηγού, κάθε βαγόνι διαθέτει τέσσερις πόρτες επιβατών σε κάθε πλευρά σχεδιασμένες έτσι ώστε να αποτρέπεται η παγίδευση δαχτύλου ή άλλου μέρους του σώματος.

Επίσης, οι συρμοί διαθέτουν ένα βελτιωμένο σύστημα για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών με κινητικά προβλήματα, οθόνες για την πληροφόρηση των επιβατών, καθώς και φωτιζόμενους χάρτες με led, πάνω από τις πόρτες εξόδου, με την πραγματική θέση του συρμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα