Οι δηλώσεις όλων των υποψηφίων Δημάρχων και Περιφερειαρχών [Βίντεο]

Στο σύνολό τους οι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες τόνισαν στις δηλώσεις τους πως η σημερινή ημέρα ανήκει στους πολίτες-ψηφοφόρους οι οποίοι με την ψήφο τους θα δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας, το μέλλον των ιδίων και της χώρας.

Πρώτος όλων, χρονικά, ψήφισε σε εκλογικό τμήμα της Νέας Σμύρνης ο υποψήφιος για την περιφέρεια Αττικής, Γιάννης Σγουρός.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης χαρακτήρισε τις εκλογές

ως την κορυφαία στιγμή για την αυτοδιοίκηση. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι κορυφαία στιγμή για την Αυτοδιοίκηση και τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Σγουρός σε δηλώσεις που έκανε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος και κάλεσε όλους τους πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους.


Real.gr Γ.ΣΓΟΥΡΟΣ από realmedialive

Το εκλογικό της δικαίωμα άσκησε γύρω στις τις 11 το πρωί η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής κυρία Ρένα Δούρου, καθώς προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο σε σχολείο του Αιγάλεω.

Η κυρία Δούρου, στις πρώτες της δηλώσεις μετά την ψήφο της, σημείωσε πως «σήμερα είναι η μέρα των πολιτών και όχι των υποψηφίων». «Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους δικαστικούς,την εφορευτική επιτροπή και το υπουργείο Εσωτερικών που θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να διασφαλίσουν μία σωστή και σοφή διαδικασία. Έχω δώσει μια σπουδαία μάχη για την περιφέρεια» τόνισε η υποψήφια περιφερειάρχης για να καταλήξει πως «δεν μου επιτρέπεται να μην αισιοδοξώ».


real.gr ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ Η ΔΟΥΡΟΥ από realmedialive

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιάννης Ιωαννίδης, καθώς λίγο μετά τις 9:30 προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο στο 87ο Δημοτικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, σημείωσε τη σημασία της διαδικασίας. Δήλωσε χαρακτηριστικά: «Κάνω έκκληση στον κόσμο να έρθει να ψηφίσει. Δεν έχει σημασία τι θέλει να ψηφίσει, να έρθει να ψηφίσει».

Παράλληλα, τοποθετήθηκε και για το θέμα για το δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, το οποίο διεξάγεται έξω από τα εκλογικά τμήματα. Όπως είπε δεν ψήφισε στο δημοψήφισμα γιατί «πρέπει να είναι βάση των νόμων» και εφόσον γίνει με τους όρους που πρέπει τότε θα «ψηφίσουμε όλοι». Διευκρίνισε πάντως πως η γνώμη του είναι ξεκάθαρη, πως οτιδήποτε είναι «πολύτιμο» όπως είναι και το νερό, «δε μπορεί να φύγει από τη δημόσια αγκαλιά».


Real.gr Γ.ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ από realmedialive

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε νωρίς το πρωί της Κυριακής και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμίνης προσήλθε στις κάλπες στις 10.30 σε σχολείο στους Αμπελόκηπους και αμέσως μετά σε δηλώσεις του τόνισε: «Το μέλλον ανήκει στις Μητροπόλεις. Με την καθολική συμμετοχή τους οι πολίτες ψηφίζουν για την αξιοπρέπεια της Αθήνας και την προοπτική της». Μάλιστα ο κ. Καμίνης επανέλαβε τη δήλωσή του και στα αγγλικά καθώς ρωτήθηκε για την ψηφοφορία και από ανταποκριτή ξένου μέσου ενημέρωσης που καλύπτει τις εκλογές.


Real.gr Γ.ΚΑΜΙΝΗΣ από realmedialive

«Σε αυτή την όμορφη μέρα, οι πολίτες αποφασίζουν να θέσουν τέρμα στην εγκατάλειψη και να βάλουν φραγμό στην αναρχία», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 43ο εκλογικό διαμέρισμα. Και συμπλήρωσε πως: «Μπορούμε όλοι και όλες μαζί να σηκώσουμε την πόλη ψηλά».


Real.gr Α.ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ από realmedialive

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε λίγο μετά τις 11 το πρωί και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθώς προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο σε δημοτικό σχολείο της Κυψέλης.

Ο κ. Σακκελαρίδης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, σημείωσε πως: «Σήμερα οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες με την ψήφο τους βάζουν τέλος μια για πάντα στην εποχή της εγκατάλειψης. Μέχρι το τελευταίο λεπτό δίνουμε μάχη για την Αθήνα της αλληλεγγύης, για όλους τους πολίτες».


Real.gr Γ.ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ από realmedialive

Αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών Νικήτας Κακλαμάνης, λίγο μετά τις 10:30 προσήλθε στην κάλπη, σε εκλογικό κέντρο στο Παγκράτι.

Ο κ. Κακλαμάνης, στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του, δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα. «Πολλοί πίστευαν ότι δε θα φτάναμε μέχρι τις κάλπες λόγω του “πολέμου” που μας άσκησε το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Όμως τους διαψεύσαμε. Είμαστε εδώ. Κάναμε τον αγώνα μας με αξιοπρέπεια» είπε ο κ. Κακλαμάνης. Παράλληλα υπογράμμισε πως «206 Αθηναίοι κι εγώ καταθέτουμε τη μόνη ανεξάρτητη υποψηφιότητα».


Real.gr Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ από realmedialive

Στον Πειραιά, ψήφισε στις 10:30 ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης. Αμέσως μετά δήλωσε: «Εύχομαι να είναι μια μέρα αλλαγής για τον Πειραιά. Μια μέρα ανατροπής για τον Πειραιά. Ξεκινήσαμε δυναμικά πριν από σαράντα ημέρες με τον «Πειραιά Νικητή». Ελπίζω η συμμετοχή του κόσμου να είναι μεγαλύτερη από τις προηγούμενες φορές. Όπως έχω πει, η συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές είναι σημαντική και για την πόλη και για τους πολίτες. Εύχομαι να ξεκινήσει μια καινούρια ημέρα αλλαγών και ανατροπών για τον Πειραιά. Γι’ αυτό έθεσα υποψηφιότητα, αυτός είναι ο στόχος μας και ελπίζω οι πολίτες να μας δώσουν σήμερα την ευκαιρία να το πράξουμε».


VIDEO-ΜΩΡΑΛΗΣ από realmedialive

Την εμπιστοσύνη του στους πολίτες εξέφρασε,από την πλευρά του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος ο οποίος ψήφισε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα της Γλυφάδας.

«Η Αττική δικαιούται και μπορεί να αποκτήσει νέο πρόσωπο για δουλειές, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια. Έχω εμπιστοσύνη στους πολίτες» είπε στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ψήφο του.


Real. gr Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ από realmedialive

Keywords
Τυχαία Θέματα