Οι Αρχές της Τουρκίας έκλεισαν προσωρινά τα σύνορα με τη Συρία

Η Τουρκία έκλεισε προσωρινά μία από τις συνοριακές της πύλες στη Συρία, καθώς ομάδα αντικαθεστωτικών ανταρτών, προσκείμενη στην Αλ – Κάιντα, συγκρούστηκε με ομάδες του συριακού στρατού στη συριακή πόλη Αζάζ κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με όσα δήλωσε τούρκος αξιωματικός σήμερα.

Φαίνεται ότι στη Συρία έχει ξεσπάσει και… δεύτερος εμφύλιος, με άλλο ένα επεισόδιο να έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες συγκρούσεις του συριακού στρατού με τους αντικαθετωστικούς, που επιθυμούν την ανατροπή του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ.

«Η πύλη των συνόρων

Öncüpınar έκλεισε για λόγους ασφαλείας, καθώς παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες που αφορούν στις συγκρούσεις στο σημείο. Οποιουδήποτε είδους ανθρωπιστική βοήθεια έχει για την ώρα αποκλειστεί», δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters.

Ενώ η Τουρκία τηρεί φυσιολογικά μια πολιτική ανοιχτών πυλών, επιτρέποντας στους Σύρους πρόσφυγες να διασχίζουν ελεύθερα στο έδαφός της, από καιρού εις καιρόν κλείνει προσωρινά τη διέλευση των συνόρων της, έπειτα από τις συγκρούσεις κοντά στα σύνορά της.

Οι συγκρούσεις αυτή την ώρα, σύμφωνα με τα ξένα μέσα, έχουν σταματήσει.

Η Τουρκία υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους υποστηρικτές των ανταρτών της Συρίας, δίνοντάς τους καταφύγιο στο έδαφός της.

Η παρουσία τους ωστόσο ( των ανταρτών – μαχητών της Αλ Κάιντα), 900 χιλιόμετρα (560 μίλια) από τα σύνορα με τη Συρία, σε απόσταση βολής από τουρκικό έδαφος, είναι πράγματι ένα εφιαλτικό σενάριο για την Άγκυρα…

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι δεν ευνοεί κάποια συγκεκριμένη ομάδα στην αντιπολίτευση, ενώ αρνήθηκε σθεναρά τις κατηγορίες ότι βοήθησε άμεσα πιο ριζοσπαστικά στοιχεία.

Εννέα πολίτες νεκροί από επίθεση με εκρηκτικά κατά λεωφορείου στην Χομς

Εννέα πολίτες σκοτώθηκαν από επίθεση με εκρηκτικά που σημειώθηκε σήμερα κατά ενός μικρού λεωφορείου, στο βορειοδυτικό τμήμα της Χομς, στην κεντρική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και μετέδωσε επίσης το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

«Πολλά εκρηκτικά πυροδοτήθηκαν κατά το πέρασμα μικρών λεωφορείων από δρόμο που συνδέει την Χομς με χωριά αλαουιτών. Εννέα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν επλήγη ένα από τα λεωφορεία αυτά», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο. Το Sana έδωσε στην δημοσιότητα τον ίδιο απολογισμό και επέρριψε την ευθύνη για την επίθεση στους «τρομοκράτες», όπως χαρακτηρίζει το συριακό καθεστώς τους αντάρτες.

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ ανήκει στην θρησκευτική κοινότητα των αλαουιτών, οι οποίοι αποτελούν μειοψηφία στην Συρία.

Ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόσθεσε σε τηλεφωνική του επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο, ότι της επίθεσης ακολούθησαν βομβαρδισμοί και ανταλλαγές πυρών στο Τζαμπούριν, ένα από τα χωριά αλαουιτών στο βορειοδυτικό τμήμα της Χομς, από τους οποίους προκλήθηκε ο θάνατος 5 ανθρώπων μεταξύ των μελών των Λαϊκών Επιτροπών (που δρουν σε υποστήριξη του στρατού) και έναν αδιευκρίνιστο αριθμό θυμάτων μεταξύ των ανταρτών.

Ταυτοχρόνως στην περιοχή Αλ Χούλα, στον ίδιο τομέα, ένα παιδί και ένας έφηβος έχασαν την ζωή τους και πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό των τακτικών δυνάμεων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Ανατολικά της Χομς, η πολεμική αεροπορία εξαπέλυσε εξάλλου μια σειρά από επιδρομές, για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αν υπάρχουν θύματα, κατέληξε το Παρατηρητήριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα