Ο νεότερος όμηρος της Συρίας ,μόλις 3 ετών

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει μία συγκλονιστική φωτογραφία από τη Συρία, που έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης παγκοσμίως. Ένα μικρό παιδί φαίνεται να είναι γονατισμένο στα γόνατα την ώρα που το σημαδεύουν τρία όπλα.

Μάλιστα, όπως φαίνεται στη φωτογραφία στο πρόσωπο του παιδιού είναι ζωγραφισμένος ο τρόμος. Τη συγκεκριμένη φωτογραφία ανέβασε ένας υποστηρικτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού. Ωστόσο, η Dailymail αναρωτιέται αν απεικονίζει την πραγματικότητα ή πρόκειται για προϊόν προπαγάνδας.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο internet κάποιος που φέρεται να είναι υποστηρικτής

του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, γράφει η Daily Mail. Των ανταρτών δηλαδή. Και μάλιστα τη συνόδευσε με την εξής λεζάντα: «Ο νεότερος όμηρός μας από την εχθρική φυλή των Kessab».

Η φωτογραφία φέρεται να έχει τραβηχτεί σε χωριό κοντά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου κατά κύριο λόγο οι κάτοικοι είναι Αρμένιοι Χριστιανοί.

Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει αν η φωτογραφία είναι αυθεντική και όντως οι αντάρτες έχουν πιάσει όμηρο ένα βρέφος ή αν είναι «σκηνοθετημένη» από το καθεστώς Άσαντ για να πλήξει τους αντάρτες και να μειώσει τη διεθνή υποστήριξη.

Ήδη άλλωστε, στο Twitter κι άλλα social media υπάρχει κύμα κατά των Σύρων ανταρτών με αφορμή τη φωτογραφία.

Άλλωστε ήρθε στο φως καθώς η Βουλή της Συρίας ανακοίνωσε ότι οι προεδρικές εκλογές στη Συρία θα γίνουν στις 3 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα