Ο Ν. Σφακιανάκης για τη Χρυσή Αυγή: «Κάνουν πράγματα που είναι ακραία και χαζά»

Ο Νότης Σφακιανάκης σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε μίλησε για τη Χρυσή Αυγή και τον Χριστιανισμό. Δείτε τι είπε στο tralala.gr:

“Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνει η Χρυσή Αυγή. Νομίζω πως κάνει πράγματα που είναι ακραία και χαζά. Δηλαδή, αυτό που έγινε στο θέατρο, θεωρώ πως

τους βλάπτει. Εμφανίστηκαν σαν άνθρωποι που έχουν πειθαρχία, βάση της συμπεριφοράς και των λεγόμενών τους, αλλά τελικά θέλουν και αυτοί να πιάσουν μια μερίδα πολιτών, τους χριστιανούς, τους Έλληνες. Δεν έχει δουλειά ο χριστιανισμός με τον ελληνισμό. Αυτό είναι δύο άκρα αντίθετα. Δεν μπαίνω σε αυτή την διαδικασία. Ίσως εν μέρη να βοηθήσουν σε αυτό που είπα προηγουμένως, να φοβίσουν αυτούς που κάνουν ακραίες κινήσεις εις βάρος του λαού μπας και μαζευτούν λίγο. Αλλά μόνο αυτό. Από κει και πέρα από τη στιγμή που δεν είναι απόλυτο και συγκεκριμένο το πρόγραμμα που θέλουν να ακολουθήσουν, και όταν βγαίνουν όλοι και τους χαρακτηρίζουν ως νεοναζιστές και δεν αντιδρούν, αυτό με βάζει σε υποψίες. Διότι δεν μπορείς να λες πως εμείς είμαστε Ελληνικό εθνικιστικό κίνημα, και από την άλλη να σε χαρακτηρίζω εγώ νεοφασίστα και να μην αντιδράς. Αν εμένα με αποκαλέσεις έτσι δημόσια υπονοώντας πως θέλω να εξολοθρεύσω κάποιους ανθρώπους, γιατί αυτό έκανε ο ναζισμός δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, σα να σου λένε πως είσαι φονιάς, θα έρθω και θα σου πω να μην ξανατολμήσεις να με πεις έτσι, γιατί την επόμενη φορά δεν θα αρκεστώ στο να απαντήσω, θα έχεις φάει μια σφαλιάρα κατάμουτρα και δεν θα μπορείς να ακούσεις, ούτε καν να με βλέπεις διότι με προσβάλλεις δημόσια και με λες κάτι που δεν είμαι. Και επειδή δεν το ανέχομαι, όταν ο λόγος μου, η πρώτη μου φυσιολογική αντίδραση όπως κάθε ανθρώπου δεν εισακούεται και δεν γίνεται αντιληπτή, τότε όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Έτσι πάνε τα πράγματα γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Διότι όταν αφήσεις τον άλλο να ασελγεί επάνω σου, θα σε σκίσει, εκτός αν είσαι μαζοχιστής και σου αρέσει. Έτσι όμως οι σαδιστές παίρνουν θάρρος. Είπαν για παράδειγμα, για τα μέτρα που θα έπαιρναν για τις συντάξεις, πως θα φτάσουν στα 350 ευρώ. Άρχισε λοιπόν η ψυχή του κόσμου να μαυρίζει, αφού ταυτόχρονα η τιμή των προϊόντων ανέβαινε, γιατί είναι σαν να σου λέει θα πεθάνεις. Χρειάζεσαι τουλάχιστον 800 ευρώ για να ζήσεις με αξιοπρέπεια, αλλά θα σου δίνω 320, που σημαίνει ότι θα εξευτελιστείς. Εσύ αρχίζεις να μπουκώνεις, να πεθαίνεις και έρχονται ύστερα και σου λένε “εντάξει θα σου δώσουμε 510”, και τότε λες “αμάν τη γλίτωσα”! Σε προετοίμασα για τα χειρότερα και όταν σου έδωσα λίγα παραπάνω αισθάνθηκες και καλά. Αυτό το σύστημα το κάνουν πολλά χρόνια. Όταν λένε πως θα γίνει κάτι, δεν το κάνουν στο μέγεθος που λέγανε για να νιώσεις ότι κάτι κέρδισες. Αισθάνεσαι δηλαδή στο τέλος και κερδισμένος!”

Πηγή: tralala

Keywords
Τυχαία Θέματα