Ο Μιχελάκης επιβεβαιώνει τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων

Στην επιβεβαίωση των πληροφοριών για αλλαγές στον τρόπο εκλογής δημάρχων και δημοτικών συμβούλων ενοψει των προσεχών δημοτικών εκλογών προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» είπε μεταξύ άλλων: «Είναι σκέψεις του πρωθυπουργού τις οποίες επεξεργαζόμαστε, προκειμένου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές οι πολίτες να μπορούν να επιλέξουν τους δημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους, που επιθυμούν, εκτός κομματικών πλαισίων με απλή αναλογική. Ειδικά

για τους δημοτικούς συμβούλους οι δημότες θα μπορούν να ψηφίσουν υποψηφίους που τους θεωρούν άξιους και ικανούς από διαφορετικούς συνδυασμούς. Δηλαδή για πρώτη φορά δεν θα είναι υποχρεωμένοι να ψηφίσουν πρόσωπα από μία μόνο παράταξη».

Ερωτηθείς, τέλος, για τον χαρακτηρισμό του Α. Τσίπρα «βλαχοδήμαρχοι» για αιρετούς των ΟΤΑ ανέφερε ότι «ήταν ένα τεράστιο λάθος. Στον δημόσιο διάλογο θα πρέπει να σέβεσαι και να μην προσβάλλεις και να μην θίγεις ανθρώπους που έχουν επιλεγεί με την ψήφο των πολιτών. Ο πολιτικός λόγος δεν έχει ανάγκη από τέτοιους χαρακτηρισμούς», επισήμανε.

Keywords
Τυχαία Θέματα