Ο Κώστας Αττίας γράφει: Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κοιτά αλλού

Δεν το λέω εγώ, ο Guardian το λέει σήμερα. Στην ενότητα «The Observer» του Guardian ο Nick Cohen γράφει: «Η Ελλάδα φλερτάρει με την τυραννία και η Ευρώπη κοιτάει αλλού, Η ελληνική δημοκρατία είναι σε κίνδυνο και ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό η σκληρή στάση της Ευρώπης».

(Greece flirts with tyranny and Europe looks away Greek democracy is in peril and much of the fault lies with the EU’s hard stance).

Στο εκτενές δημοσίευμα – «ετυμηγορία» , που θα το διαβάσουν κάποια εκατομμύρια πολιτών και θα το πληροφορηθούν-σχολιάσουν πολλά περισσότερα ο δημοσιογράφος κάνει αναφορά στην υπόθεση Βαξεβάνη.

Υποστηρίζει ακόμα ότι οι περισσότεροι τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες ανήκουν στο κράτος ή σε πλουτοκρατικούς μηχανισμούς που δεν τους αρέσει να αποκαλύπτεται η διαφθορά.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην «Ελευθεροτυπία» για την οποία υποστηρίζει , χωρίς είναι η αλήθεια να επικαλείται στοιχεία, ότι «με όλα τα κακά και το «φλερτ» της με την τρομοκρατία προκαλούσε την ολιγαρχία (παραθέτω το ακριβές απόσπασμα: The leftwing daily, Eleftherotypia, which for all its faults and flirtations with terrorism at least challenged the oligarchs, filed for bankruptcy last year.)

Σημειώνει ότι ελάχιστοι εργαζόμενοι δεν σιωπούν προκειμένου να κρατήσουν τις θέσεις εργασίας τους και βεβαίως σχολιάζει και την υπόθεση του Σπύρου Καρατζαφέρη.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην υπόθεση Αρβανίτη – Κατσίμη και το «κόψιμο» της εκπομπής τους στην κρατική τηλεόραση. Όπως γράφει ο δημοσιογράφος: «Η αστυνομική βία είναι άλλο ένα σημείο πίεσης η ελληνική Αριστερά κάνει επίμονες καταγγελίες για την συνεργασία των υποτιθέμενων δυνάμεων του νόμου και της τάξης και της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ο Guadian δημοσίευσε αναφορές ότι η αστυνομία έδειρε αντίφασίστες διαδηλωτές μετά από συμπλοκή τους με την Χρυσή Αυγή. Ξέρω ότι οι αριστεριστές αποκαλούν τους πάντες «φασίστες» από τους διευθυντές του σχολείου μέχρι την μητέρα και τον πατέρα τους, όμως καθώς η Χρυσή Αυγή δημιουργεί ένα μαζικό κίνημα ενώ παρελαύνει κάτω από την σβάστικα ο όρος είναι σωστός σε αυτή την περίπτωση. Την επόμενη ημέρα, η ελληνική κρατική τηλεόραση αντικατέστησε τον Κώστα Αρβανίτη και την Μαριλένα Κατσίμη όταν είπαν στους διευθυντές τους ότι σκόπευαν να δώσουν συνέχεια στους ισχυρισμούς του Guardian”

Το δημοσίευμα καταλήγει ρίχνοντας ευθύνη στην Ευρώπη που μας δέχτηκε στο Ευρώ για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με την χαρακτηριστική φράση, «η Ελλάδα είναι η Βαιμάρη των Ευρωκρατών στο Αιγαίο. Την δημιούργησαν». ( Greece is the Eurocrats” very own Weimar on the Aegean. They helped build it).

Γιατί υπήρξα τόσο αναλυτικός στην περιγραφή του δημοσιεύματος; (το πλήρες μπορεί να βρεθεί εδώ)

Γιατί ξέρω ότι θα αποτελέσει σημείο συζητήσεων και αντεγκλήσεων και γιατί , επιτρέψτε μου, θα ήθελα σε ότι με αφορά να μείνω «στα ρηχά».

Οι εμβαθύνσεις και οι αναλύσεις, που υπαγορεύονται από την υποκειμενική/πολιτική θέση του καθενός με ενδιαφέρουν, με συναρπάζουν αλλά προς το παρόν, λίγα λε

Keywords
Τυχαία Θέματα