Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει στη Ρουμανία

Στο Μπακάου της Ρουμανίας θα «ταξιδέψουν» προς τα τέλη του καλοκαιριού οι φιγούρες του Καραγκιόζη, με στόχο να σκορπίσουν γέλιο και να γίνουν ακόμη πιο γνωστές στη βαλκανική αυτή χώρα.

Οι φιγούρες θα κατασκευαστούν σε εργαστήρια επί ρουμανικού εδάφους, από έξι νέους και νέες, ηλικίας από 18 έως 25 ετών, του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση» Ανταλλαγές Νέων «Lights, Shadows. Action».

Οι νέοι του συγκεκριμένου δήμου

θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα, μαζί με άλλες πέντε χώρες (Ρουμανία, Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία) στο πρόγραμμα, που αποσκοπεί στην επαφή της νεολαίας με το Θέατρο Σκιών και θα υλοποιηθεί από 24 Αυγούστου έως 1 Σεπτεμβρίου.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώνουν αιτήσεις συμμετοχής στο Κέντρο Πληροφόρησης Νέων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου. Βάσει των κανόνων του προγράμματος, θα πρέπει να υπάρχει ίση κατανομή των φύλων στην ομάδα που θα αποσταλεί στη Ρουμανία.

Η διαμονή και η διατροφή κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής καλύπτεται 100% και τα έξοδα ταξιδιού κατά 70% από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Νέα Γενιά σε Δράση», ενώ γλώσσα εργασίας είναι τα αγγλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα