Ο επόμενος σταθμός της κόντρας στο μετρό γράφει…απολύσεις

Ημέρα εξελίξεων στο πεδίο της μετωπικής αντιπαράθεσης των εργαζομένων στο μετρό με την κυβέρνηση προμηνύεται η σημερινή, καθώς παρήλθε ήδη η διορία 24ώρου που έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στους απεργούς προκειμένου να σεβαστούν τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες και το ρεπορτάζ του Γιώργου Σαραντάκου από την εφημερίδα Έθνος, έχει δοθεί ήδη εντολή στη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ να προχωρήσει ακόμα και σε παραπομπή στο πειθαρχικό με το ερώτημα της απόλυσης των

συνδικαλιστών που θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά τη δικαστική απόφαση που έχει κρίνει ήδη παράνομη την κινητοποίηση.

Χθες, ο κ. Κεδίκογλου συνόψισε ως εξής το τελεσίγραφο της κυβέρνησης: «Η ταλαιπωρία των πολιτών και η αναστάτωση της οικονομικής ζωής της πρωτεύουσας δεν μπορεί να συνεχιστούν. Πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί η ομαλότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μέχρι αύριο (σ.σ.: σήμερα) οι πρωτεργάτες αυτής της απαράδεκτης κατάστασης καλούνται να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, για να αποκατασταθεί η νομιμότητα». «Σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του νόμου», κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εσωτερικό της κυβέρνησης συζητείται ακόμη και το ενδεχόμενο της επιστράτευσης, απόφαση την οποία θα κληθεί να λάβει ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Οπως τόνιζαν στο«Εθνος» στενοί του συνεργάτες, ο κ. Σαμαράς είναι αποφασισμένος να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών και, όπως έπραξε στην περίπτωση της κατάληψης της Χαλυβουργικής αλλά και στα επεισόδια στην Υδρα, δεν θα διστάσει να υιοθετήσει «σκληρή γραμμή» προκειμένου να στείλει σαφές μήνυμα «μηδενικής ανοχής» στην ανομία προς όλες τις συντεχνίες που προσανατολίζονται σε απεργίες διαρκείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Δημ. Σταμάτης επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες το βράδυ με στελέχη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΔΗΜΑΡ και τους ενημέρωσε για τις προθέσεις του πρωθυπουργού. Σήμερα το πρωί, προτού ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις, ήταν προγραμματισμένο να υπάρξει επικοινωνία και του ίδιου του πρωθυπουργού με τους κυβερνητικούς του εταίρους.

Ο κ. Βενιζέλος, πάντως, φαίνεται ότι συμπαρατάσσεται τελικά με τον κ. Σαμαρά και θα στηρίξουν μία πιο δυναμική αντιμετώπιση των απεργών. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε την ανάγκη «να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών». Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης εμφανίζεται πιο επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά τις απολύσεις αλλά και την επιστράτευση και πιστεύει ότι μπορεί να βρεθεί ακόμα και τώρα μια «μέση λύση» και να αρθεί το αδιέξοδο. Σε κάθε περίπτωση πάντως -όπως εκτιμούν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου- δεν θα είναι η ΔΗΜΑΡ εκείνη που θα προκαλέσει ζήτημα στην κυβερνητική συνοχή και, πάρα τις επιφυλάξεις πολλών βουλευτών, τελικά θα στηρίξουν την όποια επιλογή προκρίνει ο κ. Σαμαράς.

πηγή: ethnos

Keywords
Τυχαία Θέματα