Ντουμπάι…ταξίδι στην πόλη του πλούτου

Το Ντουμπάι είναι ένα από τα επτά εμιράτα και θεωρείται η μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει αναδειχθεί στο μεγαλύτερο εμπορικό, οικονομικό και τουριστικό κέντρο της χώρας. Αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους λατρεύουν την πολυτέλεια ενώ τα ξενοδοχεία και οι εγκαταστάσεις μπορούν να καλύψουν τα γούστα και του πιο απαιτητικού επισκέπτη. Μεγάλες κατασκευές, τεχνητά κανάλια, τεράστιες πισίνες και τεχνητά νησιά είναι μόνο μερικά από τα επιτεύγματα που μπορούν να κατατάσσουν το Ντουμπάι στην κορυφή της λίστας των πόλεων με τις μεγαλύτερες κατασκευές. Εδώ

υπάρχει και το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο (Μπουρτζ Χαλίφα) και δύο συμπλέγματα τεχνητών νησιών (Υδρόγειος, Φοίνικας) που είναι ορατά από το διάστημα. Κατά την παραμονή σας στην σύγχρονη αυτή πόλη, εκτός από τις άψογες υπηρεσίες, θα αντικρύσετε αρκετά αξιοθέατα που μπορούν να περιγραφούν ως σύγχρονα θαύματα.

Τα νησιά Φοίνικας, βρίσκονται ανοιχτά των ακτών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στον Περσικό Κόλπο, και για την κατασκευή τους χρειάστηκε η δημιουργία νέου εδάφους που προσέθεσε στην πόλη περίπου 900 χλμ ακτών. Ανήκουν στην ομάδα των εμπορικών και οικιστικών υποδομών που χρηματοδοτήθηκαν από τους Σεΐχηδες του Εμιράτου και είχαν σκοπό την μετατροπή του Ντουμπάι από μία απλά πλούσια πόλη στη μέση της Ανατολής σε οικονομικό, τουριστικό και επενδυτικό κέντρο της διεθνούς αγοράς. Η κατασκευή τους άρχισε το 2001 και υπολογίστηκε ότι θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια για την ολοκλήρωσή της. Στα σχέδια αναμένεται ότι πρόκειται στα νησιά αυτά να φιλοξενήσουν περισσότερα από 100 πολυτελή ξενοδοχεία, βίλες, διαμερίσματα, μαρίνες, ιδιωτικές παραλίες, πάρκα και εστιατόρια.

Το Burj Khalifa, το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο σας έχει ύψος 828 μέτρα και 160 ορόφους. Ολοκληρώθηκε το 2010 μετά από έξι χρόνια εντατικής κατασκευής. Σε αυτό το complex γραφείων και κατοικιών λειτουργεί εδώ και λίγο καιρό το super elegant Αrmani Hotel με διακριτικά πολυτελή δωμάτια σχεδιασμένα από το γνωστό σχεδιαστή, ένα τεράστιο σπα και γκουρμέ εστιατόρια. Το τουριστικό ενδιαφέρον του κτιρίου είναι το παρατηρητήριο του 124ου ορόφου και το φουτουριστικό ασανσέρ που σας εκτοξεύει ως εκεί με ταχύτητα 10 μέτρων το δευτερόλεπτο.

Κοντά του θα βρείτε το Dubai Mall, που θεωρείται από πολλούς το μεγαλύτερο σε έκταση εμπορικό κέντρο του κόσμου. Ο ουρανοξύστης φιλοξενεί γύρω στα 1.200 καταστήματα. Επίσης ένα από τα μεγαλύτερα ενυδρεία του κόσμου, όπου 33 χιλιάδες θαλάσσια είδη κολυμπούν σε 10 εκατομμύρια λίτρα νερού αλλά και ένα συναρπαστικό amusement park της Sega με 9 roller-coasters και 250 παιχνίδια για την διασκέδαση σας που θα σας κάνουν αν ξεχάσετε ότι βρίσκεστε σε έναν από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα στον κόσμο. Μην παραλείψετε να δείτε το θέαμα με το νερό στο εξωτερικό σιντριβάνι που πραγματοποιείται κάθε απόγευμα στις έξι. Χιλιάδες λίτρα νερού εκτοξεύονται σε ύψος 150 μέτρων και χρωματίζονται από 6.000 φώτα, 25 προτζέκτορες. Το σιντριβάνι ακολουθεί το ρυθμό παραδοσιακών και σύγχρονων μουσικών επιλογών και είναι ορατό από όλες τις πλευρές της λίμνης καθώς και από τα περισσότερα παρακείμενα κτίρια.

Το Mall of Emirates, πρόκειται για ακόμα ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο της πόλης, όπου πέρα από τα ψώνια σας, θα βρείτε ένα μεγάλο τεχνητό χιονοδρομικό κέντρο. Ακόμα κι αν έξω η πόλη βράζει με υψηλές θερμοκρασίες εσείς μπορείτε να νοικιάσετε εξοπλισμό στην είσοδο και να τα λιφτ να σας μεταφέρουν στις πέντε χιονισμένες πίστες και μην σας κάνει εντύπωση αν συναντήσετε ζωντανούς πιγκουίνους.

Φυσικά δεν μπορείτε να φύγετε από το Ντουμπάι αν δεν έχετε επισκεφθεί το Burj Al Arab, το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο, 7 αστέρων και ένα από τα εμβληματικότερα κτίρια του Ντουμπάι. Βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί στα ανοιχτά της τεράστιας παραλίας Jumeirah, και έχει σχήμα καταρτιού. Για να εισέλθετε στο εσωτερικό του που διακοσμείται από φύλλα χρυσού θα πρέπει να έχετε κάνει κράτηση σε ένα από τα εστιατόρια ή τα μπαρ του. Στην κορυφή του ξενοδοχείου θα βρείτε το εστιατόριο Al Muntaha, το οποίο περιστρέφεται προσφέροντας μία εκπληκτική θέα στην πόλη. Η πρόσβαση γίνεται μέσω ενός ανελκυστήρα που επίσης προσφέρει πανοραμική θέα. Ένα δεύτερο εστιατόριο ονόματι Al Μahara, διαθέτει ένα μεγάλο ενυδρείο χωρητικότητας περίπου 10 εκατομμυρίων λίτρων, ενώ η πρόσβαση γίνεται μέσω μίας υποβρύχιας διαδρομής.

Υπάρχει εξυπηρετικό δίκτυο μεταφοράς με μετρό, λεωφορεία και ταξί θαλάσσια και μη. Η τοπική κουζίνα βασίζεται στα θαλασσινά και στο κρέας καμήλας αλλά και στα τοπικά μπαχαρικά.

Επιμέλεια: Βίκυ Σάρδη

Για τα αεροπορικά εισιτήρια ή την διαμονή σας, σας προτείνουμε: smartbookings.gr. Για ομαδικά ταξίδια επισκεφθείτε την touristikapaketa.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα