Ντόρα: Πρωθυπουργός ο Σαμαράς με αντιπροέδρους Βενιζέλο και Κουβέλη- Αυτό χρειάζεται αυτή τη στιγμή

Στον ΒΗΜΑ FM μίλησε το πρωϊ η Ντόρα Μπακογιάννη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και μεταξύ των άλλων τόνισε πως «η χώρα πρέπει να αποφύγει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.

Διαβάστε τι είπε:

Το ενδεχόμενο των εκλογών δεν θα προσφέρει καμία διέξοδο. Αντίθετα, θα επιδεινώσει μια ήδη προβληματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί η καλύτερη και

αποτελεσματικότερη λειτουργία της κυβέρνησης; Κατά τη γνώμη μου, από την ώρα που αυτή η κυβέρνηση θα λειτουργήσει θεσμικά. Και εννοώ με υπουργικό συμβούλιο και κυβερνητική επιτροπή και τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη μέσα στην κυβέρνηση, με θέσεις αντιπροέδρων, με υπουργεία που θα είναι στελεχωμένα με πολιτικά στελέχη.

Αυτή είναι η μέγιστη αδυναμία της κυβέρνησης. Έχει τεράστιο πρόβλημα με τις μεταρρυθμίσεις. Εμείς πρέπει να κάνουμε μεταρρυθμίσεις. Δεν υπάρχει φυγή προς τα εμπρός χωρίς αυτές. Είναι η μόνη λύση. Δεν μπορούμε να έχουμε 1.200.000 ανέργους στον ιδιωτικό τομέα και να είναι ταμπού το Δημόσιο, η ιερή αγελάδα. Άρα, πρέπει να φύγουν. Το ότι αργήσαμε τόσο πολύ, βεβαίως κατά τη γνώμη μου, τη βασική ευθύνη έχει ο κ. Μανιτάκης, αλλά πέραν αυτού -για να είμαστε και έντιμοι- έχουν ευθύνη και όλοι οι επιμέρους υπουργοί, που καθένας ως ωραία κότα- μάνα φύλαγε τους δικούς του ανθρώπους.

Δεν υποστήριξα τον κ. Σαμαρά να γίνει πρωθυπουργός; Δεν ήταν εύκολο για μένα, αλλά ήταν αυτό που έπρεπε να γίνει. Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση στην Ελλάδα, σήμερα. Ας μην έχουμε αυταπάτες. Ούτε ο κ. Τσίπρας μπορεί να κυβερνήσει αυτή τη χώρα. Νομίζω ότι δεν το θέλει κιόλας, αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτό είναι δικό του θέμα. Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να συνεχίσει ο κ. Σαμαράς να είναι πρωθυπουργός, να έχει δύο αντιπροέδρους και να είναι η κυβέρνηση μία γροθιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα