Νταλάρα: Η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές το 2014- Το κλίμα έχει βελτιωθεί πολύ

Με θετικά λόγια για την Ελλάδα και την πορεία της οικονομίας της μίλησε από το Νταβός όπου βρίσκεται ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IFF) Τσαρλ Νταλάρα ο οποίος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Αθήνα μπορεί να επιστρέψει στις αγορές το 2014 με 2015.

Η έξοδος στις αγορές, σύμφωνα με τον κ. Νταλάρα,

είναι εφικτή εάν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής εφαρμοστεί πλήρως.

Τόνισε επίσης ότι το κλίμα στις αγορές έχει βελτιωθεί πολύ.

Αναφορικά με την Κύπρο είπε ότι η απραξία ως προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης ελλοχεύει κινδύνους, τονίζοντας ότι μέρος της λύσης πρέπει να είναι και η Ρωσία. Τέλος μίλησε και για τη Βρετανία, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει τη στάση της έναντι της ΕΕ.

Η πολιτική και οικονομική ελίτ του πλανήτη συναντάται σήμερα, Τετάρτη, στο Νταβός της ανατολικής Ελβετίας για το μεγάλο ετήσιο ραντεβού της που πραγματοποιείται σε κλίμα υποτονικό αλλά με φιλοδοξία να αντιμετωπιστούν τα πρώτα σημάδια μιας παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης.

Πενήντα αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συναντήσουν στο συνεδριακό κέντρο αυτού του μικρού ελβετικού χιονοδρομικού θέρετρου εκατοντάδες διευθύνοντες συμβούλους, οικονομολόγους, ειδικούς και δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο στο 43ο συνέδριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Πηγή: protothema

Keywords
Τυχαία Θέματα