Νέα επίθεση δικαστών σε Δένδια: Είναι επιεικώς άκομψος- Χρειάζεται μεγαλύτερη προσοχή στις δημόσιες δηλώσεις

Νέα επίθεση εξαπέλυσε πριν από λίγο μιλώντας στο nocomments ο πρόεδρος εφετών και πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών, Γιώργος Φαλτσέτος. εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Δένδια τον οποίο χαρακτήρισε «επιεικώς άκομψο» και τόνισε ότι «δεδομένου ότι διετέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης…χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή εις ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις».

Διαβάστε τι είπε:

Για την παρέμβαση Δένδια:

Ο κύριος υπουργός, δεδομένου ότι διετέλεσε και υπουργός Δικαιοσύνης, άρα ξέρει πώς δουλεύει όλος ο μηχανισμός, ήταν, επιεικώς άκομψος.

Αν κάποιος δεν γνωρίζει τον ποινικο φάκελο δεν μπορεί να κρίνει την απόφαση ενός δικαστή. Εγώ δεν έχω ιδίαν αντίληψη του φακέλου. Θεωρώ λοιπόν επικεικώς άκομψες τις δηλώσεις, για δικαστές, που από την ανακοίνωση της κυρίας Θάνου, την οποία γνωρίζω καλά, διαπιστώνω ότι οι ανθρωποι που χειρίστηκαν τα θέματα αυτά, είναι χρόνια στο χώρο και άρα χρειαζόταν μεγαλύτερη προσοχή εις ότι αφορά τις δημόσιες δηλώσεις. Στο κάτω κάτω άνθρωποι είμαστε, μπορεί να κάνουμε και λάθος, αλλά αυτές οι δηλώσεις διασαλεύουν την εμπιστοσύνη του Πολίτη προς τη Δικαιοσύνη. Πολλά υφίσταται η Δικαιοσύνη ως τώρα, ας μην υφίσταται και βολές υπουργών.

Κατόπιν ακολούθησε δήλωση του κ.Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δεν έχει την ίδια εμπιστοσύνη πλέον ούτε σε κάποιους δικαστές.

Να απαντήσω ώς πολίτης και όχι ως δικαστής. Κι εμένα με ενοχλεί όταν φεύγουν υποθέσεις που δεν προλαβαίνουν να διακστούν μέσα στο 18μηνο. Δεν είναι όμως η θέση του δικαστή που χειρίστηκε την κάθε υπόθεση να γνωρίζει κάτω από ποιες συνθήκες έφυγε το 18μηνο. Το άγος και το άχθος των δικαστών είναι η καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων. Και Ευαγγέλιο να είναι μια απόφαση, όταν βγει μετά από 5-6 χρόνια είναι σχεδόν άχρηστη. Ο Πολίτης αλλά και το Κράτος θέλουν την απόφαση έγκαιρα.

Ρεπορτάζ: Άννα Ξένου

Keywords
Τυχαία Θέματα