Μητσοτάκης προς ΣΥΡΙΖΑ: Μολών λαβέ

«Αν τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρική εκλογή, μολών λαβέ. Και εδώ θα είμαστε να απαντήσουμε σ’ αυτήν την πρόκληση», τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM. Υπογράμμισε ακόμη πως το τελευταίο που θα χρειαζόταν η κυβέρνηση είναι να κάνει πρόωρες εκλογές και ζήτησε να εξαντληθεί η θητεία της.

«Εάν η ΝΔ καταφέρει να

είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές, σίγουρα θα είναι μια σημαντική πολιτική νίκη που θα δώσει αέρα στα πανιά της κυβέρνησης και το τελευταίο που θα χρειαζόταν η κυβέρνηση είναι να κάνει πρόωρες εκλογές. Το αντίθετο θα σας έλεγα: να δεσμευτεί ότι θα εξαντλήσει την θητεία της και αν τολμήσει να ρίξει την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στην προεδρική εκλογή, μολών λαβέ. Και εδώ θα είμαστε να απαντήσουμε σ’ αυτήν την πρόκληση», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Αλλά εμείς δεν θα είμαστε αυτοί που θα προκαλέσουμε πολιτικές εξελίξεις σε καμία περίπτωση, ειδικά στο σενάριο που περιγράφετε».

Ο υπουργός εκτίμησε ακόμη ότι δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑστις ευρωεκλογές και πως υπάρχουν πιθανότητες ακόμη και να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ.» Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, ότι είναι ένα σκληρό ντέρμπι. Μένουν ακόμη 11 μέρες μέχρι τις ευρωεκλογές και γι’ αυτό πιστεύω ότι ο κόσμος θα πάει συνειδητοποιημένος στην ευρωκάλπη να ψηφίσει ευρωβουλευτές, αλλά και για να στείλει ένα μήνυμα εγχώριας πολιτικής σταθερότητας. Το γεγονός ότι έχει συνδεθεί σε τόσο υπερβολικό βαθμό μια εκλογική αναμέτρηση για την Ευρώπη με τις εξελίξεις στα του οίκου μας, δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα και είναι μια ελληνική ιδιαιτερότητα», ανέφερε.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους επανελέγχους που ξεκινούν για την μετατροπή συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου, κάνοντας λόγο για «βάσιμες ενδείξεις ότι δεν πληρούνται για κάποιες περιπτώσεις οι προϋποθέσεις».

Παρατήρησε επίσης πως το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό «έχει λάθη και πρώτη η κυβέρνηση αναγνώρισε αυτό και πήρε πρωτοβουλία να επανεξετάσει την επιτυχία του νομοσχεδίου. Και αυτό θα κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα