Μικρούτσικος: Μετά τον Ανδρέα το ΠΑΣΟΚ κατέστρεψε τη χώρα

Στη Ζάκυνθο βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος στα πλάισια εκδηλώσεων και παραχώρησε συνέντευξη για τις πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις στην εφημερίδα «Ημέρα».

Διαβάστε ένα απόσπασμα:

ΕΡ.: “Οικονομική κρίση”, “σενάρια πτώχευσης”, “Τρόικα”, “ΔΝΤ”, “αγανακτισμένοι πολίτες” είναι λέξεις που ακούμε καθημερινά τα τελευταία χρόνια. Ποια η γνώμη σας σχετικά με την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση;

ΑΠ.: Επιεικώς απαράδεκτη και σας το λέω αυτό για τον εξής λόγο. Από το Μάιο του 2010, όταν ο αλήστου μνήμης Γιώργος Παπανδρέου

βγήκε από το Καστελόριζο και μας ανακοίνωσε την καταστροφή μας, αμέσως τοποθετήθηκα δημόσια. Θεωρώ ότι αυτό που δημιούργησε, συνεχίστηκε επί Λουκά Παπαδήμoυ και υπηρετούν μέχρι σήμερα οι τρεις αρχηγοί που συγκροτούν την κυβέρνηση είναι η απόλυτη καταστροφή για τους Έλληνες. Ο τρόπος που την διαχειρίστηκαν ήταν από τότε λάθος και αποδείχτηκε από τα πράγματα πριν περάσουν δύο χρόνια ότι είναι καταστροφικός.

ΕΡ.: Πρακτικά τι σημαίνει αυτό;

ΑΠ.: Σύμφωνα με μια μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που δεν είναι ούτε ΠαΣοΚ, ούτε ΝΔ, ούτε Αριστερή, το 33% των Ελλήνων είναι άνεργοι, το 20% απόλυτα φτωχοί ενώ το υπόλοιπο 50% που αποτελούσε την κυρίαρχη τάξη που διέθετε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άρα αποτελούσε την κινητήριο δύναμη της οικονομίας -και όχι οι 100 ρεμπεσκέδες που με τη βοήθεια των πολυεθνικών απομυζούσαν τον πλούτο- την εξαφάνισαν.
Ο λάθος τρόπος που χειρίστηκαν τα πράγματα απέδειξε ότι δεν σώζεις την χώρα όταν καταστρέφεις τον κοινωνικό ιστό και τον κόσμο. Και εκ του αποτελέσματος να το δούμε πέρα από τα ψευδοδιλλήματα, θα χρεοκοπούσαμε! Γιατί τώρα δεν είμαστε χρεοκοπημένοι δηλαδή; Συνεπώς ο τρόπος που διαχειρίζεται αυτή η κυβέρνηση την κρίση είναι ο χειρότερος δυνατός.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ “ΗΜΕΡΑ”

Πηγή: imerazante.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα