Μιχελάκης-ΣΥΡΙΖΑ πιο κοντά για την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής

Αναφορικά με την νομοθετική ρύθμιση για την αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να θεωρείται πιθανή η ψήφισή της με ευρύτατη πλειοψηφία κατά την αυριανή συνεδρίαση στην Ολομέλεια βρίσκουν κοινό έδαφος ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης και ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης.

Οι δύο πλευρές «παραδέχονται» το θετικό κλίμα των συζητήσεων, επισημαίνουν όμως ότι

απομένουν ορισμένα θέματα για επίλυση τα οποία θα τους απασχολήσουν κατά την αυριανή συζήτηση. Πέραν αυτών πρέπει να σημειωθεί για την τελική στάση που θα κρατήσει η αξιωματική αντιπολίτευση πρέπει να συμφωνήσουν όλες οι ενδοκοινοβουλευτικές δυνάμεις της.

Πάντως, στην περίπτωση που υπάρξει συμφωνία η τελική μορφή της τροπολογίας θα είναι ένας συγκερασμός των προτάσεων που έχουν ήδη κατατεθεί από τον υπουργό και από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Ειδικότερα, η ρύθμιση θα περιλαμβάνει τα δύο αδικήματα που πρότεινε ο κ. Μιχελάκης (εγκληματική οργάνωση και τρομοκρατικές πράξεις) με την προϋπόθεση όμως πως η τελική απόφαση για την αναστολή της χρηματοδότησης θα δίνεται από τα 3/5 της Βουλή – «δικλείδα» που περιλάμβανε η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ.

Πέραν αυτών, την ρύθμιση αναμένεται να υποστηρίξουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Από την πλευρά του ΚΚΕ ο κ. Θανάσης Παφίλης ξεκαθάρισε ότι « επιβάλλεται να διωχθεί, να καταδικαστεί η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, να ανασταλεί και να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση» πρόσθεσε όμως πως «αν ορισμένοι ονειρεύονται γενικευμένες τέτοιες προεκτάσεις με βάση το τερατούργημα των τρομονόμων, να ξέρουν ότι θα πολεμήσουμε πολύ σκληρά, ότι δεν μπορούν να βάλουν ή να χρησιμοποιήσουν τέτοιους νόμους για να χτυπήσουν το λαϊκό κίνημα».

Keywords
Τυχαία Θέματα