Μιχελάκης: Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών εκλογών

Με κατηγορηματικό τρόπο απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης σε όσους ζητούν να αλλάξουν οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου και ο δεύτερος, όπου χρειαστεί, στις 25 Μαΐου, μαζί με τις Ευρωεκλογές. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ,

αλλά και οι δήμαρχοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης αντιδρούν και ζητούν ο πρώτος γύρος να διεξαχθεί στις 25 Μαΐου.

«Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Το μυαλό μου τώρα, εδώ που είμαι, έχει να κάνει με άλλα. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Όλα θα γίνουν κανονικά στις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί» δήλωσε στον Βήμα 99,5 από την Κεφαλονιά όπου βρίσκεται.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στο νησί μετά τον σεισμό των 5,8 βαθμών, ο κ. Μιχελάκης είπε:

«Μέχρι στιγμής, έχουμε καλύψει σχεδόν όλες τις περιπτώσεις ζήτησης στέγης. Ένα πλοίο έρχεται για να καλύψουμε ό,τι άλλο τυχόν ζητηθεί. Από εκεί και πέρα, και με τις ξενοδοχειακές μονάδες ελέγχουμε να καλύψουμε όποια ζήτηση υπάρχει. Έχουν εγκριθεί και κονδύλια για τις πρώτες ανάγκες των σεισμοπλήκτων, αυτά τα χρήματα που δίνονται πάντα σε όσους έχει καταστραφεί η οικοσκευή τους και θα μοιραστούν με τον ίδιο τρόπο που έγινε στις πρόσφατες πλημμύρες στη Ρόδο και την Κάλυμνο».

Όπως διευκρίνισε, θα υποβάλλεται μια υπεύθυνη δήλωση, χωρίς δικαιολογητικά, και ο έλεγχος θα γίνει μετά, «για να μπορέσουν οι άνθρωποι που έχουν τώρα ανάγκη τα χρήματα να λειτουργήσουν».

«Υπάρχουν και οι ανακοινώσεις των υπουργείων για την τρίμηνη αναστολή καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και φορολογικών υποχρεώσεων, δόσεων ή άλλων καταβολών και σήμερα γίνεται μια σύσκεψη της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών για να εξεταστεί κάποιο πακέτο ή τρόπος με τον οποίο θα βοηθήσουν» κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα