Μέρκελ προς Σαμαρά: Βλέπω ότι προσπαθείτε, προχωρήστε, σας στηρίζουμε- Όλο το παρασκήνιο της συνάντησης

Το παρασκήνιο της συνάντησης Μέρκελ-Σαμάρα καθώς και το διάλογο που είχαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Η επίσκεψη του κ. Σαμαρά «έσπασε τον πάγο» που τον χώριζε από την Γερμανίδα καγκελάριο, έγραψαν τα γερμανικά ΜΜΕ. Κάτι που φάνηκε και από την 40λεπτη συνάντηση που είχαν οι δυο ηγέτες, στο γραφείο της Άνγκελα Μέρκελ, χωρίς την παρουσία

των αντιπροσωπειών των δυο χωρών. Η Γερμανίδα καγκελάριος φέρεται να είπε στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Κάντε ό,τι πρέπει και τα λέμε. Πρέπει να μας πείσετε.

Παρατηρώ αλλαγή στάσης και βλέπω κάποιες κινήσεις, Εκτιμώ ότι η Ελλάδα προσπαθεί. Προχωρήστε, μην υποκύπτετε και θα σας στηρίξουμε.

Ο κ. Σαμαράς απάντησε:

Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνει η Ελλάδα αξιόπιστη. Θέλουμε ανάκαμψη. Είμαστε αποφασισμένοι.

Στόχος του ταξιδιού Σαμαρά στο Βερολίνο ήταν να βελτιωθούν οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας και κυρίως να πείσει την καγκελάριο ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται και δε θα ξεφύγει από το οικονομικό πρόγραμμα.

Ανάλογα θερμή ήταν και η αντιμετώπιση που είχε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας από τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Γερμανός υπουργός φέρεται να είπε στον Έλληνα, δίνοντάς του τον αριθμό του κινητού του ώστε να υπάρχει μεταξύ τους ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας:

Να τηλεφωνείς όποτε θέλεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα