Μεγάλη απάτη με φωτοβολταϊκά

Τρείς άνδρες, ηλικίας 41, 45 και 47 ετών συνελήφθησαν από την αστυνομία καθώς με το πρόσχημα της κατασκευής φωτοβολταϊκών πάρκων είχαν ξαφρίσει ανυποψίαστους πολίτες στις περιοχές της Αθήνας, της Κηφισιάς και του Μαρκόπουλου Αττικής.

Οι συλληφθέντες είχαν καταφέρει να αποσπάσουν σε 17 διαφορετικές περιπτώσεις τουλάχιστον 600.000 ευρώ! Από τον φορολογικό έλεγχο, που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή που υπερβαίνει το ποσό των 1.200.000 ευρώ.

Αναλυτικά, για το ελεγχόμενο διάστημα, από τον Αύγουστο

του 2010 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012, διαπιστώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

μη έκδοση παραστατικών συνολικής αξίας 640.129 ευρώ,

μη καταχώρηση παραστατικών 166.341 ευρώ,

μη απόδοση Φ.Π.Α. 218.059 ευρώ και

μη απόδοση φόρου εισοδήματος 181.963 ευρώ.

Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία αφορά συνολικά έξι άτομα, εκ των οποίων οι πέντε εμφανίζονταν ως διοικούντες την εμπλεκόμενη ανώνυμη εταιρεία και ο έκτος ήταν λογιστής. Έτσι, η αστυνομία αναζητεί ακόμη έναν 44χρονο, έναν 54χρονο και έναν ακόμα Έλληνα υπήκοο, αγνώστων στοιχείων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 41χρονος με τη συνδρομή και των υπόλοιπων εμπλεκομένων, παρουσιαζόταν ως εκπρόσωπος ανώνυμης εταιρείας, που λειτουργούσε από το 2010 και αναλάμβανε την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων, εισπράττοντας από ιδιώτες μεγάλα χρηματικά ποσά ως προκαταβολή, χωρίς ουδέποτε να ξεκινήσουν ή να ολοκληρωθούν τα υποτιθέμενα έργα.

Επισημαίνεται ότι ως διοικούντες την εταιρεία εμφανίζονταν ανά διαφορετικές περιόδους όλοι οι κατηγορούμενοι, εκτός του 47χρονου, ο οποίος παρείχε υπηρεσίες λογιστή.

Επίσης, όπως προέκυψε, τα γραφεία της εταιρείας είχαν διακόψει τη λειτουργία τους, αιφνιδίως και απροειδοποίητα, ενώ παράλληλα είχε ενοικιαστεί άλλος επαγγελματικός χώρος στο Νέο Ψυχικό, σε διεύθυνση άγνωστη στους πελάτες της εταιρείας. Μοναδική μέτοχος της εταιρείας διαπιστώθηκε ότι είναι Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης, με έδρα στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ θα ενημερωθούν οι αρμόδιες ΔΟΥ για την επιβολή των σχετικών διοικητικών κυρώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα