Μεγάλη απάτη με ενοικιάσεις κατοικιών

Διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ενοικίαζε ένας 59χρονος, χωρίς ωστόσο αυτά να του ανήκουν.

Ο 59χρονος παρουσιαζόταν στους ιδιοκτήτες των σπιτιών ως υποψήφιος ενοικιαστής και αφού έπαιρνε τα κλειδιά, στη συνέχεια προσποιούνταν τον ιδιοκτήτη τους και τα ενοικίαζε σε ανυποψίαστους πολίτες. Συνέτασσε μάλιστα, «μαϊμού» ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης, αποσπώντας τα ανάλογα μισθώματα. Θύματα του έπεσαν

έξι άτομα, από τα οποία απέσπασε συνολικά 2.510 ευρώ.

Η αστυνομία έφτασε στα χνάρια του το μεσημέρι της Πέμπτης (05/06), συλλαμβάνοντας τον στην περιοχή του Χαριλάου. Λίγες ώρες πριν του φορέσουν χειροπέδες, είχε εξαπατήσει έναν ακόμα ιδιοκτήτη. Υποδυόμενος τον δικαστικό, κέρδισε την εμπιστοσύνη του και απέσπασε τα κλειδιά ενός προς μίσθωση σπιτιού, το οποίο επιχείρησε να νοικιάσει σε αλλοδαπή ενδιαφερόμενη.

Να σημειωθεί ότι ο 59χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για παρόμοια αδικήματα ενώ σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης για φυλάκιση 2 ετών για απάτη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και απόπειρα απάτης κατ΄εξακολούθηση, αντιποίηση και για κατοχή πλαστού δελτίου ταυτότητας και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα