Μεγακλής Βιντιάδης στο nocomments: Στην Ελλάδα έχουμε λαϊκίστικη τηλεόραση- Εκπομπές δήθεν για να λένε π@π@ριές

Άφησε πίσω του την Ελλάδα και ταξίδεψε στο μακρινό Ντουμπάι, το μέρος βέβαια δεν του είναι άγνωστο καθώς γεννήθηκε στη Μ. Ανατολή και συγκεκριμένα στην Αίγυπτο. Σήμερα… χρόνια μετά αποφάσισε να επιστρέψει στο τόπο καταγωγής του. Ο λόγος για τον Μεγακλή Βιντιάδη. Ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών, όπως συνήθιζε να λέει ο Γιώργος Πολυχρονίου, στον αξέχαστο «Τροχό της Τύχης», γύρισε το δικό του τροχό και σίγουρα η τύχη θα είναι και

αυτή την φορά με το μέρος του.

Ο Μεγακλής, αρχικά σπούδασε στην σχολή θεάτρου του Ωδείου Αθηνών, ταξίδεψε στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία όπου εργάστηκε ως ηθοποιός, μέχρι που το 1966 πηγαίνει στην Βοστώνη και αποφασίζει να σπουδάσει και να εργαστεί ως τηλεοπτικός σκηνοθέτης… Αυτή ήταν και η αρχή μίας μεγάλης καριέρας! Επιστρέφει στην Ελλάδα όπου εργάζεται για 42ολόκληρα χρόνια στη δημόσια αλλά και στην ιδιωτική τηλεόραση. Πίσω από κάθε μεγάλη επιτυχία, υπήρχε η δική του υπογραφή. Συνεργάστηκε με μεγάλες προσωπικότητες του δημοσιογραφικού αλλά και του καλλιτεχνικού χώρου. Παρόλα αυτά όμως ποτέ του δεν έγινε, αυτό που λέμε «σταρ», το αντίθετο μάλιστα!

Σε όλες του τις συνεντεύξεις, μιλάει πάντα με ειλικρίνεια, λέει την γνώμη του έξω από τα δόντια όσο σκληρή και αν είναι, χωρίς να φοβάται μήπως δεν γίνει αρεστός σε κάποιους. Έτσι έξω από τα δόντια τα είπε και σε εμάς… από το μακρινό και ζεστό Ντουμπάι….

Συνέντευξη στην Κία Παπαδοπούλου

Πως πήρατε την απόφαση να μεταναστεύσετε στο Ντουμπάι; Πόσο καιρό βρίσκεστε εκεί και με τι ασχολείστε;

Δεν πήρα καμία απόφαση για “ΜΕΤΑΝΆΣΤΕΥΣΗ». Επέστρεψα στα παλιά μου λημέρια. Έχω γεννηθεί κι” έχω μεγαλώσει στη Μ. Ανατολή. Το Ντουμπάι το επισκεπτόμουν τα 6 τελευταία χρόνια. Αυτή τη φορά αποφάσισα να μείνω. Ασχολούμαι μ” αυτό που γνωρίζω. Τηλεόραση. Είμαι τρεις μήνες και μου αρέσει πολύ.

Πως είναι να συνεργάζεστε με ανθρώπους που έχουν εντελώς διαφορετική κουλτούρα από την Ελληνική;

Εξαιρετικό. Άλλωστε προσωπικά, λατρεύω την αραβική κουλτούρα. Η συνεργασία εδώ έχει πολύ ενδιαφέρον. Μη ξεχνάτε ότι όλες οι φυλές έχουν παρουσία στο Ντουμπάι.

Υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσετε Ελληνική τηλεόραση από το Ντουμπάι; Και αν ναι τι παρακολουθείτε;

Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει ελληνική τηλεόραση μπορεί. Προσωπικά δεν παρακολουθώ. Έχω σοβαρότερα ενδιαφέροντα.

Ποιες είναι οι διαφορές στην Ελληνική τηλεόραση, από την τηλεόραση στα Αραβικά Εμιράτα;

Πολλές είναι οι διαφορές. Τα βασικότερα.. Σέβονται τον τηλεθεατή, δεν «πουλάνε» λαϊκισμό, είναι αυστηροί στη κουλτούρα τους και τον πολιτισμό τους.

Πόσο εύκολα πήρατε την απόφαση να φύγετε από την Ελλάδα και να μείνετε στο Ντουμπάι; Ποια ήταν η στάση που κράτησε η σύζυγό σας;

Η γυναίκα μου είναι εκείνη που από παλιά με παρότρυνε να φύγουμε. Λατρεύει την Αραβική κουλτούρα.

Ποια είναι η εικόνα που έχουν εκεί (στο Ντουμπάι) για τους Έλληνες;

Μας αγαπάνε. Θεωρούν όμως ότι φταίμε σε πολλά και τώρα τα πληρώνουμε. Άλλωστε αυτό πιστεύει όλος ο κόσμος και εκτός Ν

Keywords
Τυχαία Θέματα