Με χειροπέδες στη Βουλή Γερμενής-Μπούκουρας

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, που κρατείται προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό, θα μεταφερθεί με κλούβα της αστυνομίας στη Βουλή, ενώ από τις φυλακές Ναυπλίου θα μεταφερθεί ο επίσης προφυλακισμένος και ανεξάρτητος πια, Στάθης Μπούκουρας.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του Κοινοβουλευτισμού,

που βουλευτές θα βρεθούν στον «Ναό» της Δημοκρατίας ενώ είναι προφυλακισμένοι.

Η συζήτηση για την άρση της ασυλίας τους (μαζί με εκείνες του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου ο οποίος είναι επίσης έχει ανεξαρτητοποιηθεί και του Νίκου Μίχου) θα ξεκινήσει τις 12:00.

Οι δυο προφυλακισμένοι βουλευτές μπορούν να τοποθετηθούν, όπως τους επιτρέπει ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου, επί του νέου αιτήματος των ανακριτριών για την άρση ασυλίας τους, για το αδίκημα της σύστασης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης. Με βάση το άρθρο 83 παράγραφος 3 του Κανονισμού της Βουλής που ορίζει ότι ο βουλευτής του οποίου συζητείται η άρση της ασυλίας έχει το δικαίωμα να παρασταθεί αυτοπροσώπως και να αναπτύξει τις θέσεις του

Ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης έχει ζητήσει να τηρηθούν αυστηρά όλοι οι δικονομικοί σχετικά με την μεταγωγή τους.

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, οι προφυλακισμένοι βουλευτές θα μεταφερθούν με κλούβα της Αστυνομίας έως την είσοδο του Μεγάρου της Βουλής, όπου και θα τον παραλάβουν οι άνδρες της ασφάλειας του Κοινοβουλίου.

Για την μετακίνηση εντός του Μεγάρου του Κοινοβουλίου, η Αστυνομία θα βρίσκεται σε συνεργασία με την φρουρά της Βουλής, ενώ αντίθετα δεν επιτρέπεται η παρουσία τους στην αίθουσα της Ολομέλεια.

Οι ίδιοι θα τους «παραλάβουν» ξανά, όταν βγουν από την αίθουσα.

Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο σε πιο σημείο θα τους αφαιρεθούν οι χειροπέδες, δεδομένου πως από την ώρα που θα μπουν στο κτίριο δεν μπορούν να τις φορούν. «Η Αστυνομία και η Φρουρά της Βουλής θα πρέπει να ακολουθήσουν ότι προβλέπεται και γίνεται με την μεταφορά των προφυλακισμένων στα δικαστήρια. Εκείνες είναι και μόνο που οφείλουν να μεριμνήσουν τον τρόπο που θα γίνει η μεταφορά τους, από ποια πόρτα θα εισέλθουν και σίγουρα τα θέματα αυτά δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους Προέδρου της Βουλής για να κάνει κάτι ή όχι…» είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος της Βουλής

Keywords
Τυχαία Θέματα