Μαζιώτης: Είμαι επαναστάτης, δεν απολογούμαι

Ολιγόλεπτη ήταν, ενώπιον του 27ου ανακριτή, η απολογία του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος κρατείται στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο μέχρι πρότινος καταζητούμενος για τρομοκρατική δράση αρνήθηκε επί της ουσίας να τοποθετηθεί στο βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει και περιορίστηκε σε μια πολιτική δήλωση.

O Νίκος Μαζιώτης είπε ότι τα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» δεν απολογούνται. Αυτοί, ανέφερε, που θα έπρεπε να απολογηθούν και να είναι στη θέση του κατηγορούμενου είναι όσοι ευθύνονται

για την οικονομική κρίση.

Εισαγγελέας και ανακριτής έκριναν τον Νίκο Μαζιώτη εκ νέου προφυλακιστέο για τα αδικήματα που τον βαρύνουν.

Τα αδικήματα τα οποία βαρύνουν τον Νίκο Μαζιώτη αφορούν απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας- παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση- οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση- παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών- ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη- εγκληματική οργάνωση- υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης- πλαστογραφία μετά χρήσεως- διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση- εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα.

Ο Νίκος Μαζιώτης νοσηλεύεται στο ισόγειο του νοσοκομείου και -για την ώρα- δεν του επιτρέπεται να προαυλίζεται με άλλους κατηγορουμένους, αλλά μόνο έξω από το δωμάτιο, όπου νοσηλευόταν και ο Σάββας Ξηρός.

Keywords
Τυχαία Θέματα