Μαρία Σπυράκη στο nocomments: Πρώτη η ΝΔ στις ευρωεκλογές

Λίγες ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές η γνωστή δημοσιογράφος Μαρία Σπυράκη μιλά στο nocomments.gr για την απόφασή της να πέσει στα βαθιά νερά της πολιτικής μετά από 23 χρόνια προσφοράς στη δημοσιογραφία.

Η Μαρία Σπυράκη απαντά γιατί επέλεξε την Ευρωβουλή και όχι την κεντρική πολιτική σκηνή, ποια είναι τα σχέδια της για το μέλλον και για ποιο πράγμα δεσμεύεται ακόμα κι αν ο κόσμος γυρίσει…ανάποδα!

-Γιατί να ψηφίσω εσάς και το κόμμα σας;

Ζητώ από τους πολίτες να βάλουν σταυρό στο όνομά μου , εάν με θεωρούν κατάλληλη για να τους εκπροσωπήσω στην Ευρωβουλή, δηλαδή στο όργανο που πλέον λαμβάνονται όλες οι κρίσιμες αποφάσεις. Και ζητώ την ψήφο τους ως ένας άνθρωπος που δούλεψε με συνέπεια 23 χρόνια , που ξέρει πως είναι να είναι κάποιος αυτοδημιούργητος και παράλληλα μεγαλώνει δύο παιδιά. Είμαι στη μέση ηλικία 48 ετών, έχω τη μόρφωση , γνωρίζω πως λαμβάνονται οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι προηγείται για να φθάσουμε σε αυτές, έχω συναντήσει δεκάδες ανθρώπους στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, από πρωθυπουργούς που κρίνουν την τύχη μας μέχρι ανθρώπους «κλειδιά» στη γραφειοκρατία. Πιστεύω ότι μπορώ να δώσω τη μάχη ώστε η Ελλάδα, σε αυτή την κρίσιμη καμπή, να πάρει τη θέση της ανάμεσα στους 18 της ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά το ερώτημα γιατί να ψηφίσετε τη ΝΔ, θα σας πω ότι θεωρώ ότι είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να δώσει στην Ελλάδα το ρόλο του «παίκτη» στην Ευρώπη του μέλλοντος . Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός που ξέρει να κάνει τη δουλειά που απαιτείται και η έως τώρα πορεία του τον δικαιώνει πλήρως. Η πρόσφατη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, τέσσερα χρόνια μετά τον αποκλεισμό, προφανώς δεν λύνει τα προβλήματα των συμπολιτών μας που μαστίζονται από την ανεργία, όμως δείχνει ότι έχει αρχίσει να φαίνεται φως στο βάθος του τούνελ.

-Για ποιο πράγμα δεσμεύεστε ότι θα κάνετε ακόμη και αν γυρίσει ο κόσμος ανάποδα;

Μπορώ να δουλεύω ατελείωτες ώρες για να πετύχω μικρές βελτιώσεις που αφορούν στη ζωή των γυναικών , ώστε να έρθει μια μέρα μια μαμά και να μου πει ότι κατάφερε να αφήσει το παιδί της στον παιδικό σταθμό για μια δουλειά ολιγόωρης απασχόλησης.

-Γιατί επιλέξατε την Ευρωβουλή και όχι την κεντρική πολιτική σκηνή;

Γιατί στις Βρυξέλλες συναποφασίζονται οι κεντρικοί άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσουν όλες οι χώρες μέλη. Γιατί το Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει πλέον για όλα. Από την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, μέχρι τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η επιτήρηση των τραπεζών ώστε να μην ξαναπληρώσουν το «μάρμαρο» οι φορολογούμενοι. Από την κατάργηση του «καπέλου» στην περιαγωγή, μέχρι την άδεια στις έγκυες γυναίκες. Και γιατί είναι τουλάχιστον ουτοπικό να εκτιμά κανείς ότι η ΕΕ θα συνεχίσει ως έχει και δεν θα περάσει επίσημα στη λογική των κύκλων όπως είναι οι χώρες του Ευρώ ή οι και οι χώρες Σέγκεν. Η Ελλάδα πρέπει να είναι στο «σκληρό πυρήνα» της Ευρώπης και τώρα πλέον μπορούμε .Μπορώ επίσης να δώσω τη μάχη να αρθούν τα εμπόδια που συναντούν οι πολίτες στην επαφή τους με την ΕΕ. Πόσες μικρομεσαίες επιχειρήσεις χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο της κρίσης και πόσες δεν τα κατάφεραν αφού έπεσαν πάνω στο γραφειοκρατικό τείχος; Πόσοι αγρότες έκαναν πρωτοπόρες δουλειές με κοινοτικά κονδύλια και πόσοι εγκατέλειψαν τις ιδέες τους αποκαμωμένοι από τη γραφειοκρατία; Πόσες γυναίκες νεώτερες , στην ηλικία μου, μάνες, δεν κατάφεραν να δουλέψουν γιατί δεν είχαν καμία βοήθεια για τα παιδιά , όταν τα χρήματα από το κοινωνικό ταμείο θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν και σε παιδικούς σταθμούς; Αυτά είναι μόνο λίγα από τα εμπόδια. Αλλά σε αυτή την προσπάθεια θα ήθελα οι πολίτες να μου δείξουν το δρόμο. Να μου δείξουν ποια είναι τα εμπόδια. Να τα κωδικοποιήσουμε και να αποφασίσουμε ποια μπορούμε να διώξουμε και να δουλέψω γι΄αυτό.

-Αν γίνουν εθνικές εκλογές στο επόμενο χρονικό διάστημα θα παραμείνετε στις Βρυξέλλες;

Είναι προφανές και από τις προηγούμενες απαντήσεις μου ότι εάν οι πολίτες με επιλέξουν για να τους εκπροσωπήσω στις Βρυξέλλες θα μείνω να κάνω τη δουλειά μου. Πάω για να δουλέψω και καμία δουλειά δεν ολοκληρώνεται μέσα σε λίγους μήνες. Δεσμεύομαι ότι αν οι Έλληνες με την ψήφο τους θα ολοκληρώσω τη θητεία μου και θα κάνω κάθε χρονιά τον απολογισμό της. Εχω υποχρέωση να δώσω λόγο σε αυτούς που θα με ψηφίσουν.

-Ποια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ θεωρείτε «διαχειρίσιμη»;

Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές. Μπορεί στις δημοσκοπήσεις ο κόσμος να βγάζει την απογοήτευση του, αλλά γνωρίζει πολύ καλά ότι η ψήφος παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Και γνωρίζει επίσης πολύ καλά ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί τη διακυβέρνηση της χώρας σε ένα κόμμα που τα στελέχη του ακόμη και τώρα προωθούν τροπολογία για την επιστροφή στη δραχμή. Εν τέλει οι Έλληνες ξέρουν ότι δεν πρέπει να επιτρέψουν στην πολιτική αβεβαιότητα να μπει από το παράθυρο εξανεμίζοντας τις θυσίες τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα