Κουκουλοφόροι-βάνδαλοι κατέστρεψαν την προτομή του Μαρασλή στην ΑΣΟΕE

Τα έκτροπα δεν έχουν τέλος στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς προχθές, ομάδα κουκουλοφόρων, λίγες ώρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας στη Βίλα Αμαλία και στην «κατάληψη Σκαραμαγκά» γκρέμισε και έσπασε την προτομή του ευεργέτη της σχολής Γρηγορίου Μαρασλή.

Ο Μαρασλής το 1903 είχε δωρίσει το ποσό των 250.000 χρυσών δραχμών ακριβώς για να ιδρυθεί στην Αθήνα Εμπορική Ακαδημία «αναλόγου προς τας εν τη αλλοδαπή λειτουργούσας

Εμπορικάς Ακαδημίας»…

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής , οι βάνδαλοι, αφού κατέστρεψαν το γλυπτό, προέβησαν σε καταστροφές στους γύρω κοινόχρηστους χώρους. Χθες, μερίδα φοιτητικών παρατάξεων αποφάσισε το κλείσιμο της σχολής για δύο ημέρες ώστε να εκτονωθεί η ένταση που υπάρχει στο πανεπιστήμιο μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο ίδρυμα, τον Δεκέμβριο, στο πλαίσιο πάταξης του παρεμπορίου. Κατάληψη πανεπιστημίου για να εξευμενιστούν οι αναρχοαυτόνομοι των Εξαρχείων!

Δείγμα της σχέσης που έχει δημιουργηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια ανάμεσα σε μερίδα φοιτητικών παρατάξεων ΑΕΙ του κέντρου και αναρχοαυτόνομων ομάδων που θεωρούν τα πανεπιστημιακά κτίρια φέουδό τους, είναι η χθεσινή απόφαση στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ), της ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) και ΑΡΕΝΑ (ΣΥΡΙΖΑ) αποφάσισαν διήμερη κατάληψη του πανεπιστημίου (χθες και σήμερα) για να εκτονωθεί η ένταση.

Το άγαλμα του Μαρασλή, ευεργέτη, από την περιουσία του οποίου κτίστηκε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, κατέστρεψαν κουκουλοφόροι, οι οποίοι έσπασαν και τα τζάμια ιστορικής αίθουσας του ιδρύματος.
Keywords
Τυχαία Θέματα