Κόρινθος: «Εμπόλεμη ζώνη» το στρατόπεδο Πεζικού όπου μεταφέρονται οι παράνομοι μετανάστες

Σε τεντωμένο σκοινί είναι η κατάσταση στην Κόρινθο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει στο στρατόπεδο του 6ου Συντάγματος Πεζικού, στα όρια της πόλης, παράνομους μετανάστες.

Επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι όταν κάτοικοι της περιοχής και μέλη της Χρυσής Αυγής συγκεντρώθηκαν έξω από το στρατόπεδο για να εμποδίσουν τη μεταφορά των μεταναστών.

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση δηλώνοντας πως «η Κόρινθος

είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης», ενώ προχώρησε σε διακοπή της υδροδότησης του στρατοπέδου και απαγόρευσε την αποκομιδή απορριμμάτων ως αντίδραση στα σχέδια της πολιτείας.

Συμπλοκή ανάμεσα σε ομάδα μεταναστών σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ με τέσσερις τραυματίες οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Σύμφωνα με τη διοικήτρια του νοσοκομείου, Μαρία Παπανδρέου, τέσσερις αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα από ξυλοδαρμό.

Όπως ανέφερε η κ. Παπανδρέου, ο τραυματισμός τους οφείλεται σε μεταξύ τους διαπληκτισμό.

Σε δηλώσεις του στη zougla.gr ο Δήμαρχος Κορινθίων καταγγέλλει ότι χθες το βράδυ ακούστηκαν πυροβολισμοί στο κέντρο κράτησης ενώ απέδρασαν τουλάχιστον 30 μετανάστες. Ο ίδιος αναφέρει ότι δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση από την πολιτεία για τη μεταφορά των μεταναστών στην Κόρινθο και ότι όλες του οι ενέργειες είναι νόμιμες.

Σήμερα αναμένεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο στις 19:30.

πηγή: zougla.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα